Finanțare de peste 60 de milioane de euro pentru Gorj

Finanţare de 62,52 milioane de euro pentru Casa Verde Fotovoltaice în judeţul Gorj, apel de finanțare inclus în Programul de Tranziție Justă. Proiectul urmăreşte combaterea sărăciei energetice, sprijinirea instalării de panouri fotovoltaice/fototermice la nivel de gospodărie, creşterea gradului de rezilienţă energetică a comunităţilor.

Cu o valoare maximă de 5 milioane de euro sunt eligibile investiții în capacități de mici dimensiuni de producție, transport si stocare de energie RES pt consum propriu, APL și comunități de energie. 

Pot fi sprijinite și investiții în producția de hidrogen și RES.

Sunt eligibile, cu finanțare de până la 5 milioane de euro, investiții precum reintroducerea în circuitul economico-socio-cultural a siturilor dezafectate rezultate din declinul și / sau transformarea unor sectoare economice, remedierea sau decontaminarea și reconversia siturilor contaminate sau a unor imobile industriale dezafectate.

Sunt alocați bani și pentru dezvoltarea transportului public verdeD. e asemenea, acest pas va duce la dezvoltarea transportului verde. Programul necesită achiziţionarea de material rulant de transport urban curat şi dezvoltarea de combustibili alternativi.

Se intenţionează ca, în anul 2029, capacitatea materialului rulant ecologic pentru transportul public colectiv să fie de 2.484 pasageri.

Vizualizări: 1,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: