Concedieri colective la o firmă de salubrizare

Situaţia financiară proastă a societăţii care se ocupă de salubritatea oraşului Rovinari trimite acasă o parte dintre angajaţi. Începând cu data de 1 septembrie, un număr de 21 de persoane vor îngroşa rândurile şomerilor. În perioada de preaviz, AJOFM Gorj va efectua servicii de preconcediere la sediul instituţiei în speranţa că se va reuşi reîncadrarea persoanelor disponibilizate înainte de a intra în şomaj.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a fost deja notificată de către societatea Apă Canal Salubritate Rovinari, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local. „În urmă cu câteva zile, am primit o notificare de la SC Canal Salubritate Rovinari pentru o concediere colectivă, pentru 21 de angajaţi. Aceste persoane urmează să fie disponibilizate începând cu data de 1 septembrie. Până în momentul de faţă, am primit doar structura pe meserii şi urmează ca în perioada imediat următoare să primim şi lista nominală”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Conducerea societăţii spune că angajaţii vor fi trimişi acasă din cauza lipsei fondurilor. „Vom mai rămâne cu 91 de angajaţi. Suntem nevoiţi să trimitem în şomaj 21 de persoane din cauza problemelor de natură financiară cu care ne confruntăm. Printre cei ce vor fi disponibilizaţi se află atât muncitori calificaţi şi necalificaţi, cât şi personal TESA, ingineri, subingineri şi maiştri. Dacă vom reuşi să ne rezolvăm problemele financiare, vom încerca să-i reîncadrăm”, a declarat Romeo Cimpoieru, directorul societăţii Apa Canal Salubritate Rovinari.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, se va încerca reîncadrarea persoanelor disponibilizate înainte de a intra în şomaj. „În perioada de preaviz vom efectua  serviciile de preconcediere la sediul unităţii. Îi vom informa pe oameni în legătură cu locurile disponibile de la nivelul judeţului şi vom încerca să-i ocupăm înainte de a intra în şomaj”, a precizat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: