Concedieri colective la o firmă din Gorj. Pleacă toți salariații!

Toți salariații unei firme din Gorj au primit preavizul și vor deveni șomeri chiar de Anul Nou. Este vorba de 50 de salariați ai firmei Salubris Gilort, numărul fiind confirmat de administratorul Maria Dumitrașcu.

Fostul viceprimar din Târgu Cărbunești, Ion Fugaru, este cel care vorbește de mai multe luni de faptul că firma Salubris Gilort este scoasă din piață pentru a se face loc unei companii mari, care operează la nivel național. Tot el este cel care a vorbit despre concedierile colective care urmează să aibă loc. Potrivit lui Fugaru, nu există o hotărâre AGA pentru aprobarea concedierilor colective, care nu ar fi legale. Mai mult, spune Fugaru, nu au fost luate nici măsuri de acordare a unor plăți compensatorii.

Maria Dumitrașcu susține însă că disponibilizările sunt justificate de faptul că societatea rămâne fără obiect de activitate. Astfel, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Gilortului a fuzionat cu ADIS, iar la 1 ianuarie 2020 încetează de drept contractul de delegare a serviciului de gestiune a deșeurilor către Salubris Gilort.

Dumitrașcu susține că firma era solidă financiar, dar că nu mai poate continua activitatea fără acest contract de delegare. Salubris Gilort asigura în trecut serviciul de colectare a deșeurilor în 22 de localități, dar mai pierduse din ele, rămânând 14.

Fugaru susține că se urmărește să se facă loc firmei  Supercom București, ce aparține unui fost senator PSD de București. “Voi lupta în continuare ca această societate să nu se desființeze și se vor duce toți să se întâlnească cu Dragnea, întrucât chiar am încredere în instituțiile statului. Vom vedea ce va zice ITM-ul astăzi, pentru că această concediere este ilegală, având în vedere că nu există hotărârea actionarului majoritar. Cea mai toxică formațiune politică, PSD, a ajuns să conducă în stil mafiot“, a scris Fugaru pe pagina de socializare.

Vizualizări: 7,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: