CEO are nevoie de 200 de milioane de euro

Timpul trece în defavoarea Complexului Energetic Oltenia. Până acum, oficialii companiei nu au primit nicio veste despre Memorandumul care stabilește o schemă de sprijin pentru producătorul de energie. Fără garanții din partea statului, compania nu va putea obține împrumutul care îi va putea asigura continuitatea.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că, de această dată, compania ar avea nevoie de 200 de milioane de euro ca să poată cumpăra certificatele de dioxid de carbon. Anul trecut, Complexul a împrumutat din bănci 500 de milioane de lei.

Data limită până la care compania trebuie să cumpere certificatele de dioxid de carbon este 30 aprilie 2020. Căldărușe se bazează pe sprijin de la stat care să vină cu garanții pentru împrumutul solicitat de companie. „O să devină puțin supraîndatorată compania ținând cont că e vorba de aproximativ 200 de milioane de euro pe care trebuie să le împrumute. Aici este nevoie și de intervenția Guvernului pentru că nu știu dacă se va califica să primească nu 200 de milioane de euro, nu știu dacă ar primi 200 de milioane de lei fără sprijinul Guvernului. Trebuie garanții de stat. Decizia va fi strict politică”, a spus liderul SMEO, la Sud FM.

Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: