Minerii, fără liber în ziua de Crăciun

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a început să creioneze programul minerilor de Crăciun și Revelion. În multe cariere, se va lucra pe un singur schimb pe în Ajunul Crăciunului și a doua zi de Crăciun. Ortacii vor avea liber doar pe 25 decembrie.

În prezent, minerii lucrează la foc automat, a transmis Ion Popescu, liderul Sindicatului „Renașterea”: „Au fost plătite toate orele suplimentare până la ora actuală. Nu sunt probleme la acest capitol. La noi, la Jilț Sud, s-a implementat un program nou: două zile schimbul I, două zile schimbul II, două zile schimbul III și două zile libere”.

În aceste zile, este discutat și programul pentru sărbătorile de iarnă. Minerii vor fi liberi doar în prima zi de Crăciun. „S-a discutat și programul pentru decembrie. Pe 25 decembrie, toată lumea are liber, dar pe 24 e un singur schimb, schimbul I și același schimb, pe 26, vine tot schimbul I. Și anul trecut, ca drept răsplată că au venit oamenii a doua zi de Crăciun, conducerea a decis să împânzească toată cariera și să vină cu fiole. Ca drept răsplată. A fost un exces de zel. Asta e nemulțumirea. Până atunci, nu au venit. De asta sunt oamenii supărați. Trebuiau să fie lăsați liberi și pe 26 decembrie. Pe 27, va fi program normal, cu trei schimburi. De Revelion, va fi doar schimbul I”, a mai adăugat sindicalistul Ion Popescu.

Vizualizări: 9,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: