Salariații Finanțelor Publice Gorj așteaptă astăzi preavizele

Zi grea pentru angajații Direcției Județene a Finanțelor Publice (DGFP) Gorj pentru că astăzi sunt așteptate listele cu persoanele care urmează să fie disponibilizate și care vor primi preavizele. Liderul Sindicatului Sed Lex, Răzvan Petcu, susține că în Gorj ar trebui disponibilitate 50 de posturi, însă speră ca angajații să nu rămână fără loc de muncă, ci să fie repartizați în țară, acolo unde este nevoie de personal.

La nivel național, 2.500 de angajați ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală vor fi dați afară în această perioadă conform actului normativ care prevede concedierea a 4% din angajații ministerelor. Cei care sunt afectați de aceste concedieri sun angajații de la departamentul de Resurse Umane și vor scăpa cei de la ghișee.

Preavizele vor ajunge până la sfârșitul acestei săptămâni la toți angajații care vor fi disponibilizați. În Gorj, preavizele sunt așteptate astăzi și ar trebui să fie disponibilizați 50 de angajați. „În Gorj nu au ajuns preavizele și noi sperăm să se facă o redistribuire de personal la agențiile din țară, unde este nevoie. Ar trebui să plece acasă cam 50 de persoane, dar noi sperăm să nu se întâmplă acest lucru. Preavizele ar trebui să apară marți sau cel târziu miercuri. Decât să-și piardă locul de muncă, mai bine ar fi alocați la alte regiuni”, a declarat liderul de sindicat Răzvan Petcu.

Printre cei concediaţi la nivel național se află şi circa 300 de directori ai direcţiilor ANAF din ţară, direcţii care vor fi desfiinţate în urma regionalizării. Aceştia au primit deja preavizele de concediere. În cazul în care vor vrea să mai lucreze în structurile ANAF, ei vor trebui să dea concurs pentru un alt post.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: