Mitrescu: Ruşeţ este prea mic pentru o federaţie atât de mare

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a declarat la o emisiune TV că liderul Constantin Mitrescu este „calul troian“ în structura sindicală, deoarece este ultimul venit. Afirmaţia vine după ce Mitrescu a spus că administraţia şi-ar fi introdus spioni în mişcarea sindicală, „un fel de calul troian pentru a sparge federaţia“. Comparaţia nu-l avantajează pe Ion Ruşeţ, pentru că el ultimul (re)venit în FNME, după „escapada“ sa în PDL.

Eventuala schimbare a lui Marin Condescu din fruntea Federaţiei a dus la exprimarea mai multor poziţii publice. Sunt lideri din linia a doua care cer demisia Biroului Executiv al FNME, dar cei mai mulţi, printre care şi Ruşeţ, vor „o schimbare de atitudine a conducerii“. „Sunt de acord cu toate poziţiile care spun că trebuie o schimbare de atitudine a Biroului Executiv. Şi eu am reproşuri faţă de unii colegi, dar mă abţin să fac o prezentare faţă de un coleg sau altul în spaţiul public. Nu se cade“, a declarat Ruşeţ. Pe de altă parte, Ruşeţ a spus că liderii care au criticat conducerea şi generează dezbatere probabil că au şi soluţii. Sunt însă voci care spun că Ruşeţ este maestrul de ceremonii în clătinarea scaunului lui Condescu. „N-are nicio putere administraţia să lucreze la destructurarea mişcării sindicale“, dă asigurări Ruşeţ.

Un dar pentru Condescu

Nu toţi liderii de sindicat îl vor afară pe Condescu. Liderul Constantin Mitrescu a declarat că speră că Marin Condescu nu va alege fotbalul şi va rămâne cu sindicatul. El a vorbit şi despre spionii care vor să dărâme mişcarea sindicală, dar nu a dat nume.

Auzind declaraţia lui Mitrescu, Ruşeţ cere mai multe explicaţii. Mai mult, după ce a citit Homer, el crede că Mitrescu este calul troian. În scrierile lui Homer, calul troian a dus la cucerirea cetăţii Troia, FNME în acest caz. „Domnul Mitrescu este printre ultimii veniţi în federaţie. Citindu-l pe Homer, calul troian a fost ultimul dar al Greciei către Troia. Poate domnul Mitrescu ştie ceva şi ar trebui să detalieze, să explice mai larg. Calul troian a fost ultimul dar al Greciei. (...) Ultimul sindicat venit în federaţie, cel mai tânăr membru al biroului este domnul Mitrescu. (...) Să-şi ducă ideile până la capăt“, a declarat Ion Ruşeţ la RTV Gorj. Auzind asta, Mitrescu a reacţionat: „Sindicatul meu nu este ultimul afiliat federaţiei, între timp au mai venit două, cel de la Craiova şi cel din Valea Jiului, dar domnul Ruşeţ nu are de unde să ştie, că era ocupat cu PDL”. Întrebat dacă Ruşeţ i-ar putea lua locul lui Condescu, Mitrescu a replicat: Ruşeţ este prea mic pentru o federaţie atât de mare.

DEMISIE

Până se află cine vrea să cucerească FNME, Ruşeţ spune că dacă s-ar vota demisia Biroul Executiv ar fi primul care ar depune hârtia.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: