Concurenţă la asistenţi medicali, criză de candidaţi medici

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a scos la concurs aproximativ 20 de posturi. Ca de fiecare dată „bătaia” se dă pe posturile de asistenţi medicali, în timp ce pentru posturile de medici nu se depun dosare. După concursurile programate pentru perioada ianuarie-februarie, posturile de medici pentru secţiile Neonatologie, Cardiologie şi laboratorul de radiologie vor rămâne în continuare neocupate din cauza lipsei candidaţilor. Primele concursurile încep pe data de 26 ianuarie.

Aproximativ 150 de candidaţi vor participa la concursurile organizate de Spitalul Judeţean Târgu Jiu începând de la sfârşitul lunii ianuarie. Au fost scoase la concurs 6 posturi de medici şi 11 posturi de muncitori, asistent medical şi infirmieră. Cele mai multe dosare au fost depuse pentru posturile de asistent medical la Chirurgie şi Gastroenterologie, dar şi cel de infirmier la Ginecologie. „La sfârşitul perioadei de înscriere situaţia se prezintă în felul următor: pe cele 2 posturi de muncitor necalificat la Biroul Administrativ sunt 23 de dosare; pe 2 posturi de îngrijitor Birou Administrativ – 15 dosare; sunt 11 candidaţi pentru postul de îngrijitor Laborator Radiologie; 19 pentru postul de infirmier debutant Ginecologie; 16 candidaţi pe postul de infirmier debutant Urologie; 18 dosare depuse pentru postul de asistent medical debutant Gastroenterologie, 20 pentru cel de asistent medical debutant Chirurgie II; 17 pentru postul de asistent medical debutant Cabinet Alergologie şi 1 candidat pentru postul de asistent Laborator Radiologie”, a declarat Dumitru Vienescu, şeful Compartimentului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pentru trei din cele şase posturi de medici vacante nu s-a depus nici un dosar. „Pentru postul de medic secţia Chirurgie Generală I s-au depus două dosare, pentru postul de medic ATI-un dosar, iar pentru postul de medic - Medicină Internă II s-a depus un dosar. Pentru posturile de medici de la secţiile Neonatologie, Cardiologie şi laboratorul de radiologie nu s-a depus nici un dosar”, a mai precizat Dumitru Vienescu.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: