Concurs blocat la un liceu din Târgu Jiu! Lipseşte binecuvântarea!

Ministerul Educaţiei organizează pe 12 octombrie concurs pentru conducerea tuturor unităţilor şcolare din România. Din listă lipseşte însă Liceul Teologic din Târgu Jiu, acolo unde singurului candidat, actualul adjunct Gheorghe Benegui, i s-a respins candidatura. Curios fapt, Benegui a fost declarat admis la concursul pentru alte licee. Explicaţia este cât de poate de neobişnuită. Mitropolia Olteniei a stabilit printr-un regulament propriu că director la un astfel de liceu nu poate fi decât un cleric, astfel că nu i-a dat binecuvântarea lui Benegui pentru a se înscrie la concurs. Liceul este condus în prezent de un preot.

Gheorghe Benegui a ratat şansa să obţină prin concurs postul de director plin sau director adjunct la Liceul Teologic din Târgu Jiu, pentru că nu este cleric. Pentru că nu are această calitate, nu a obținut binecuvântarea Mitropoliei Olteniei și astfel candidatura sa a fost respinsă.
Benegui spune că nu este corectă decizia reprezentanţilor bisericii. "Nu am obţinut binecuvântarea de la Mitropolie. Nu am primit-o pentru înscrierea la concurs, în baza protocolului pe care l-a făcut Patriarhia cu Ministerul Educaţiei. Au făcut metodologia pentru acordarea binecuvântărilor care spune că la liceele şi seminarele teologice directorii trebuie să fie clerici. Puteam să-i dau în judecată. În legea educației, pe baza căreia se dă concurs, zice că la liceele vocaţionale, sportive, teologice sau militare, se recomandă ca unul dintre directori să fie de specialitate", a declarat Gheorghe Benegui.
Benegui spune că are o strategie. A candidat și la funcția de director al Colegiului Național "Spiru Haret". Spune că nu și-a propus să obțină funcția supremă în cadrul acestui liceu, ci doar să promoveze concursul. Aici i-a fost aprobată candidatura și trebuie să obțină minimum nota 7. Astfel, sub o formă sau alta, va reuși să ajungă în forul de conducere al Liceului Teologic. Benegui a fost unicul candidat la cele două funcții de director la Liceul Teologic. Sesiunea de depunere a candidaturilor s-a închis. Astfel, la șefia unității va rămâne preotul Nicușor Popescu. Acesta din urmă nu a putut candida pentru șefia Liceului Teologic pentru că nu îndeplinește condițiile, nu este în corpul experților. "De asta m-am înscris la Spiru Haret. Știam că o să-mi respingă candidatura. Vor să-și pună pe-ai lor. Probabil o să-l pună pe actualul director. Eu dau concursul la Spiru și nu îmi trebuie să câștig. Doar să fiu admis", a mai spus Gheorghe Benegui.

Vizualizări: 5,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: