Concurs de angajare la Antena 3

Cred că vine un moment în viaţa tuturor oamenilor care se uită la televizor (ba chiar vin mai multe momente la grămadă, ca proastele) când se minunează de specimenele care lucrează în trustul Intact. Oamenii ăia sunt atât de injectaţi de ură, atât de nestăpâniţi, dar mai ales atât de lipsiţi de nuanţe în furia lor încât nu poţi să nu te întrebi unde dracului o fi reuşit să-i găsească Varanul pe toţi. Începi să bănuieşti că există o forţă nevăzută, un fel de materie întunecată, un magnet care atrage toţi nebunii în Băneasa. Dar atunci îţi pică fisa: tot secretul stă în concursul de angajare. Imaginaţi-vă o încăpere întunecată, cu un birou în mijloc. La birou stă un individ nedesluşit care miroase a dosare. El este angajatorul. Şi atunci intră potenţialul angajat, cel care trebuie să treacă probele pentru a lucra la televiziune. Angajatorul aprinde o lanternă şi i-o înfige în ochi, apoi spune, cu voce de securist:

- Numele!

- Gîdea Mihai, să trăiţi!

- Ce-i bă cu faţa aia cuminte pe tine?!

- Aşa m-am născut, să trăiţi!

- Păi ce mă-ta-n cur fac eu cu tine, bă, că tu nu eşti vehement nici când te caci!?

- Ce consideraţi dumneavoastră că e mai bine, să trăiţi!

- Hmmm… Să încercăm ceva, ia… Se dă următoarea întâmplare: Traian Băsescu trece pe un pod, când vede un copil zbătându-se în apă. Plonjează în râu şi îl salvează. Ei, acum cum prezinţi tu ştirea asta pe post din punct de vedere jurnalistic, hehe?

Lui Gîdea i se fac şaisprezece pliuri pe frunte. Într-un final, grăieşte:

- Păiii… Băsescu îl salvează pe copil, dar acesta face pneumonie. Starea i se agravează la spital şi moare după câteva săptămâni de grea suferinţă. În concluzie, Băsescu e vinovat că, în loc să moară pe loc, copilul a murit în chinuri.

- Mamă, ce prost eşti! Păi ce grijania mă-tii, mă, Băsescu e Maica Tereza?! Trebuie să pice mai rău, băăăă, ochelarist efeminat ce eşti! BAGĂ!

Lui Gîdea îi tremură vocea şi îi transpiră buza de sus. Reuşeşte să se adune şi spune într-o suflare:

- Băsescu salvează copilul dar copilul era violator în serie şi avea SIDA aşa că dă SIDA la încă douăzeci de consătence care o dau la încă treizeci de poliţişti veniţi să investigheze cazul care o dau la încă optzeci de prostituate şi trei olandezi şi tot aşa. În timpul ăsta, aflând că are SIDA, copilul salvat de Băsescu îşi omoară părinţii, după care îi violează.

- Mda, aşa mai merge. Da’ e cam bolnavă faza de pe final, chiar şi pentru mine. Ce specializare ziceai că ai tu, buzat pervers?

- Teolog, să trăiţi!

- Teo ce?! Dumnezeu’ mân-ta de albinos! Pune-l pe ăla să-şi violeze părinţii şi abia dup-aia să-i omoare. ‘ţeles?

- Instrucţiunea dumneavoastră e comanda mea! Cer permisiunea să vă mulţumesc pentru sugestie!

- Se aprobă!

- Vă mulţumesc din suflet pentru ideea genială pe care mi-aţi împărtăşit-o!

- În regulă, pari băiat valabil, deşi eşti cam mocofan. Te bag seara, înaintea nebunului care rage. Tu faci pe obiectivul în emisiune, că cu faţa asta nici n-ai de ales. Dar vezi şi tu ce invitaţi mai aduci, măcar ăia să facă nişte spume. Acum marş şi trimite-l pe următorul în birou, pămpălăule!

(Va urma. De fapt, m-am hotăt să scriu la comandă. Aşa că spuneţi-mi despre ce prezentatori de la Antena vreţi să aflaţi cum s-au angajat şi ine vă rezolv)

www.mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: