Concurs de lectură pentru copii

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj organizează concursul de lectură „CĂRŢILE CARE CONTEAZĂ”, destinat elevilor din clasele a II-a - a IV - a.

Concursul se desfășoară în perioada martie – decembrie 2024.

Participanţii trebuie să fie înscrişi/reînscrişi la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj în anul 2024.


Copiii înscriși la concurs au de parcurs mai multe probe pentru a acumula un punctaj mai mare:
- Vor răspunde în scris la 10 întrebări din lectura citită în luna respectivă, la sediul Filialei pentru Copii, în ultima zi de miercuri a fiecărei luni;
- Vor citi un fragment la prima vedere la care vor putea face un rezumat, un desen și pot schimba acțiunea fragmentului cum doresc ei. Fiecare temă propusă are un punctaj, iar participantul poate alege la câte subiecte își dorește să răspundă pentru a obține un punctaj cât mai mare.

La finalul fiecărei luni participanții vor acumula următorul punctaj:
- Lectura citită (100 puncte);
- Fragmentul – rezumat (20 puncte);
- schimbarea acțiunii (20 puncte);
- desen (10 puncte);

Bibliografia concursului este afişată la sediul Filialei pentru Copii.


Lecturile se vor citi de către participanţii la concurs în ordinea afişată în bibliografie
(în fiecare lună este recomandată câte o lectură).


Probele lunare se vor realiza la sediul Filialei pentru Copii, cu scris de mână - ordonat, citeţ, corect gramatical, altfel participanții vor fi depunctați.

Vor fi excluşi din concurs: copiii ajutaţi de părinţi, însoţitori sau care colaborează între ei şi de asemenea cei care nu respectă un comportament civilizat în bibliotecă.


Participanţilor li se va întocmi de către bibliotecar o fişă de concurs în care se consemnează: nume, prenume, şcoala, clasa și punctajul obţinut.



Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: