Gorjul are două puncte gastronomice locale funcționale, din șapte autorizate

Județul Gorj are în prezent două puncte gastronomice locale funcționale, din șapte autorizate. Directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, spune că îți dorește ca numărul acestora să crească, mai ales că zona Olteniei de sub Munte este prielnică pentru dezvoltarea acestui tip de activitate.

”Și ieri am participat la deschiderea unui curs susținut în zona montană, la Baia de Fier. Au fost în sală în jur de 80 de persoane și au rămas înscrise, adică au continuat cursul care durează trei zile, 60 de persoane. Acum două săptămâni am avut la Polovragi și acolo s-a și terminat. Au fost în două seri, au fost 100 de interesați care au absolvit cursul. De la Novaci au fost 128 de fermieri, deținători de pensiuni, de case, care au fost interesați. Aceștia au absolvit cursul, curs care este necesar pentru înființarea unui punct gastronomic local. La nivelul Gorjului nu avem decât șapte puncte gastronomice locale autorizate funcțional. Este cel de la Novaci, al băciței Mărioara, și unul în Baia de Fier. Sperăm ca cei care au absolvit cursul să fie interesați să meargă la Direcția Sanitară Veterinară pentru a se autoriza cu un punct gastronomic local pentru că în zona de sub munte este o zonă cu potențial turistic și ar fi un lucru benefic pentru deținătorii de locuințe din zona respectivă”, a spus Priporeanu la Radio Infinit.

Pentru a putea înființa un punct gastronomic local, doritorii trebuie să aibă în vedere câteva aspecte: ”Mancarea servită trebuie să fie din produse obținute în gospodăria proprie, asta e una din condiții. Că e de origine animală, că e vegetală, tot ce se folosește la prepararea hranei să fie din gospodăria proprie și să nu fie servite mai mult de 12 persoane la o singură servire, pentru că ar intra într-o concurență neloială cu restaurantele și pensiunile”, a adăugat Valentin Priporeanu.

Vizualizări: 2,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: