Concurs la matematică pentru descoperirea geniilor

Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu va fi luna aceasta gazda unui concurs de matematică județean menit să descopere miciile genii. Un astfel de concurs s-a mai desfășurat și în trecut la școala Săvoiu când i-au trecut pragul elevi care acum sunt studenți în marile universități ale lumii. Amintim aici pe Dumitru Călugăru sau Radu Adrian. Concursul se desfășoară în data de 14 mai și au posibilitatea să participe elevi de la toate școlile din județ.

Concursul județean de matematică este destinat tuturor elevilor începând cu clasa a III-a până la clasa a VIII-a, din tot județul. Organizator este Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu care își propune să reafirme identitatea unităților școlare și să stimuleze elevii să învețe matematică. ”Am reluat concursul după cinci ani de absență. L-am reluat din dorința de a reafirma identitatea instituțiilor școlare și prin intermediul acestui concurs de matematică, să stimulăm elevii, am coborât până la clasa a III-a este o noutate lucrul acesta pentru că noi eram până la clasa a IV-a. Noi ne-am dorit să promovăm competitivitatea și valoarea, alta decât cea de la orele de curs, mai mult decât programa, să descoperim elevi cu aptitudini mai mari decât medii, ne-am propus chiar și să popularizăm matematica pentru că nu este o disciplină așa îndrăgită de copii”, a spus Luminița Oproiu, învățător la Școala ”Constantin Săvoiu”.
Cert este că acest concurs a avut un real succes în urmă cu câțiva ani căci cu ajutorul lui profesorii i-au remarcat pe cei care acum sunt renumiți în toată lumea. ”Noi am avut în școală copii care chiar s-au afirmat prin intermediul acestui concurs aș numi aici pe Dumitru Călugăru, Radu Adrian, Mărgeloiu Andrei, sunt doar câteva nume a celor care au trecut pragul acestui concurs, iar acum sunt studenți la marile universități ale lumii. Va fi o singură probă, patru probleme la fiecare ciclu, două dintre ele vor face însă diferența. Copiii vor primi doar diplome”, a spus Luminița Oproiu, învățător.

Galerie foto

Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: