Concurs pentru desemnarea şefului Direcţiei Publice Motru

Postul de director al Direcţiei Publice Motru va fi scos la concurs. Delegarea lui Tudor Dobrică a expirat la finele anului trecut, iar unitatea este condusă provizoriu de unul dintre administratorii direcţiei. Chiar fostul viceprimar Dobrică nu mai conduce unitatea, primarul Gigel Jianu vrea să arate că acesta a fost numit ilegal în fruntea Direcţiei Publice.

Direcţia Publică Motru este condusă de la începutul acestui an de Ion Anghelescu. Asta după ce mandatul lui Tudor Dobrică, care a fost pentru o perioadă de 6 luni, a expirat. Anghelescu este și administrator la Direcţia Publică Motru. Este pensionar, a lucrat în minerit, iar în trecut a fost și consilier local cu susținerea PSD.

Conform primarului din Motru, Gigel Jianu, postul de director al acestei direcții va fi scos în curând la concurs. Procedura a fost demarată și urmează să fie primite și solicitările din partea doritorilor. 

Primarul Jianu a considerat mereu că numirea lui Tudor Dobrică în fruntea Direcției Publice Motru a fost făcută ilegal. Astfel, în decembrie a depus o acțiune la Tribunalul Gorj împotriva Direcției Publice, prin care a solicitat constatarea nulității actului prin care acesta a fost numit director al direcţiei. Primarul din Motru spune că nu renunță la acțiunea în instanță chiar dacă Dobrică nu mai este șef al unității respective. "Tudor Dobrică a fost numit director interimar în vară fără concurs, fără respectarea procedurilor, fără convocarea Consiliului de Administraţie. Un consiliu de administraţie care nu mai era în funcție, era incomplet, iar unul dintre membri devenise consilier local și nu optase pentru această poziție. Au fost mai multe nereguli", a spus Gigel Jianu. 

Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 1 februarie. Tudor Dobrică este membru ALDE, iar până în vara anului trecut a fost viceprimar la Motru, cu susținerea PSD. A preluat conducerea Direcției Publice Motru după ce social-democratul Cosmin Morega, cel care conducea unitatea, a fost ales în funcția de viceprimar la Motru.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: