Concurs reluat pentru şefia CSM Târgu Jiu

Postul de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Jiu a fost scos din nou la concurs. Candidaturi se depun până pe 10 septembrie. Rămân valabile dosarele depuse anterior, singura condiţie fiind anexarea unei cereri de reînscriere.

Primăria Târgu Jiu a reluat concursul pentru postul de director al CSM Târgu Jiu, asta după ce în luna iunie l-a suspendat imediat după depunerea candidaturilor. Motivul invocat de municipalitate a fost acela că ar putea prelua Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi nu ar fi avut sens înfiinţarea a două cluburi. Primarul Marcel Romanescu l-ar fi vrut director interimar pe Ionuţ Bură, fiul antrenorului emerit Ion Bură, dar s-a lovit de refuzul Consiliului Local. Trei candidaturi au fost depuse atunci pentru postul de director al CSM. Unul dintre candidaţi, Dan Marinescu, a criticat decizia primarului din Târgu Jiu de a suspenda concursul, drept care a iniţiat şi o acţiune în instanţă. Acum, primarul Marcel Romanescu spune că a trebuit să reia concursul, dar şi că cele trei candidaturi depuse iniţial rămân valabile, fiind nevoie doar de o cerere de reînscriere. „S-a reluat procedura, pentru că aşa ne obligă legea. Am avut un proiect de hotărâre prin care ceream suspendarea pentru o anumită perioadă şi delegarea pentru o anumită persoană. Consiliul Local nu a fost de acord cu propunerea mea şi am revenit la faza iniţială, adică am reluat procedura de concurs”, a declarat primarul Romanescu.

Candidaţii trebuie să aibă studii superioare şi o vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani. De asemenea, trebuie să depună şi un proiect de management. Primul director al CSM Târgu Jiu va avea un mandat pe o perioadă de 3 ani. Candidaţii vor susţine proba scrisă în data de 24 septembrie, iar data la care va avea loc interviul va fi comunicată ulterior.

Primarul Romanescu a explicat şi ce s-ar putea întâmpla în situaţia în care primăria va prelua totuşi clubul condus de Mihai Prunariu. „Doamna ministru al Tineretului şi Sportului ne-a spus că există posibilitatea ca de la 1 ianuarie 2019 să preluăm CS Pandurii. Dacă îl preluăm, prin fuziune, se va scoate din nou postul de director la concurs. Nu putem să avem doi directori la un singur club. Prin fuziune va avea o denumire. Poate să fie CSM Pandurii”, a mai precizat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: