Concursul „Fructele, izvor de sănătate” şi-a desemnat câştigătorii

Proiectul „Fructele, izvor de sănătate”, implementat de Consiliul Judeţean Gorj în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a ajuns la final. Câştigătorii concursului interjudeţean au fost premiaţi ieri în Sala Maură a Instituţiei Prefectului.

La concurs au participat un număr de 2.500 de elevi şi 100 de cadre didactice din cadrul şcolilor primare şi gimnaziale de pe raza judeţului Gorj. Concursul a avut ca scop stimularea creativităţii elevilor şi aprofundarea cunoştinţelor legate de importanţa consumului de fructe, precum şi dezvoltarea personalităţii copiilor ca persoane responsabile şi implicate. Tema concursului a constat în realizarea unui afiş/poster, cu genericul„Fructele prind viaţă”.Fiecare echipă formată din 5 elevi şi un profesor coordonator de la şcolile participante au realizat un afiş/poster, prin care au promovat importanţa consumului de fructe pentru sănătatea organismului.

Consiliul Judeţean a acordat un număr de 36 de premii care au constat în materiale didactice. Au fost premiate cele mai bune 3 lucrări de la şcolile primare (clasa Pregătitoare -Clasa IV-a) şi cele mai bune 3 lucrări de la şcolile gimnaziale (clasele V-VII).Premiul I a fost acordat Şcolii Gimnaziale Novaci, iar la clasele primare câştigătoare a fost Şcoala “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Premiul II la gimnaziu a fost obţinut de Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu, iar la şcoala primară, poziţia a doua a revenit Colegiului Auto “Traian Vuia”- structura Şcolii Gimnaziale nr. 7. De asemenea, la gimnaziu, locul III a revenit tot Colegiului Auto “Traian Vuia”, iar la învăţământul primar câştigătoare a fost Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: