Concursuri pentru directorii de şcoli, în octombrie

Directorii şcolilor din Gorj sunt evaluaţi în această perioadă, însă chiar dacă rezultatele vor fi satisfăcătoare, ei nu vor mai putea fi numiţi cu delegaţie ca în anii trecuţi. Asta pentru că posturile de directori vor fi scoase la concurs după începerea anului şcolar. Potrivit inspectorului general al ISJ Gorj, perioada prognozată este luna octombrie. Acesta a precizat că aproximativ 90% dintre actualii directori îşi vor păstra posturile până la concurs.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a început evaluările directorilor. „În această perioadă, inspectorii de sector împreună cu inspectorul de management de la Inspectoratul Şcolar fac evaluările directorilor. Sunt convins că cel puţin 90% se vor regăsi, pentru că mai sunt directori care ies la pensie şi renunţă la învăţământ de la 1 septembrie, mai sunt şi colegi care şi-au exprimat dorinţa că nu vor să mai continue în funcţia de directori. Directorii care sunt în momentul de faţă erau şi anul trecut, când am avut un procent identic cu media pe ţară, 60%. În proporţie de 85% directorii de acum s-au regăsit şi în urmă cu doi ani, chiar şi în urmă cu trei ani. Eu am un principiu pe care mă ghidez, principiul continuităţii. Cei care au muncit au avut toată deschiderea din partea mea şi o au şi în continuare”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Directorii unităţilor de învăţământ cu rezultate slabe la examenele naţionale riscă să fie schimbaţi din funcţii în condiţiile în care şi după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului procentul de promovabilitate va rămâne acelaşi. „Ceilalţi 10% sunt directorii unităţilor de învăţământ care au avut rezultate slabe. Vom face o analiză în fiecare unitate de învăţământ şi vom vedea care sunt motivele pentru care rezultatele nu au fost cele dorite. Vom aştepta şi sesiunea de toamnă pentru că se mai pot întâmpla minuni şi peste vară”, a precizat Ion Işfan. 

Concursurile, până la sfârşitul anului

Inspectorul general al ISJ Gorj spune că din această toamnă directorii vor fi numiţi în funcţii în urma unui concurs. „Contractele directorilor încetează pe data de 31 august. Aşa cum am spus aproximativ 90% se vor regăsi în funcţii şi la data de 1 septembrie, când se vor face alte numiri. Numirile vor fi valabile până la organizarea concursului. Nu se ştie data exactă când vor avea loc examenele, dar cert este că se vor susţine în acest an. Din câte am înţeles, toate posturile de directori vor fi scoase la concurs în luna octombrie”, spune Işfan. 

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: