Specializările Şcolii Postliceale şi de Maiştri de la Liceul Rovinari, la mare căutare

Două clase a câte 28 de locuri au fost înfiinţate la Şcoala Postliceală din cadrul Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, pe domeniile de formare: protecţia mediului şi mecanică. În doar 4 zile de înscrieri aproape toate locurile au fost ocupate. Conducerea unităţii şcolare se aşteaptă ca numărul candidaţilor să depăşească numărul de locuri bugetate. În aceste condiţii nu exclud posibilitatea unei selecţii în baza unei testări. Şi clasa înfiinţată la şcoala de maiştri este la mare căutare.

Absolvenţii claselor a XII-a, cu sau fără diplomă de bacalaureat, pot opta pentru una dintre cele două clase înfiinţate în cadrul Şcolii Postliceale, nivel 5, a Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, pe specializările Tehnician laborant pentru protecţia calităţii mediului şi Tehnician operator maşini cu comandă numerică. În cadrul liceului mai funcţionează şi o şcoală de maiştri la care a fost înfiinţată, pentru anul şcolar 2015-2016, o clasă în domeniul de formare electric, specializarea Maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări.

Înscrierile au început atât la şcoala postliceală, cât şi la şcoala de maiştri. Directorul Colegiul "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari, Dumitru Fârţă, a precizat care este calendarul înscrierilor, dar şi situaţia cu dosarele depuse până în acest moment. "Locurile sunt bugetate. Dacă numărul celor care se vor înscrie la învăţământul postliceal şi de maiştri va fi mai mare decât numărul de locuri, vom organiza o selecţie care constă într-un interviu şi o probă scrisă din materii de specialitate pe care noi le-am prevăzut în metodologia de desfăşurare a examenului de absolvire, iar în situaţia în care candidaţii doresc să urmeze cursurile contra-cost, şi dacă se strânge numărul corespunzător de cursanţi, vom mai înfiinţa încă o clasă. Prima etapă a înscrierilor este între 15 iulie şi 1 august. La această oră mai sunt puţine locuri neocupate, urmând ca din 4 august să derulăm cea de-a doua etapă, dacă va mai fi cazul. Avem 26 de candidaţi înscrişi la Protecţia Mediului, 24 la Maşini cu comandă numerică, iar la şcoala de maiştri avem 18", a declarat Dumitru Fârţă, directorul Colegiului "Gheorghe Tătărescu" din Rovinari.

Circa 1400 de lei este taxa anuală pentru cei care vor opta pentru clasele înfiinţate în plus, dacă se va lua o astfel de decizie, în cazul în care se va mai coagula o nouă clasă fie la şcoala postliceală, fie la şcoala de maiştri.

CONDIŢII

Candidaţii care vor opta pentru una dintre cele două clase înfiinţate în cadrul Şcolii Postliceale trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Aceeaşi condiţie se aplică şi celor care vor să urmeze şcoala de maiştri, numai că aici mai există o cerinţă, aceea de a avea experienţă de cel puţin 3 ani în domeniu.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: