Lucrări de modernizare la Şcoala nr.1 din Ţicleni

Şcolarii şi preşcolarii de la Şcoala Gimnazială nr.1 din Ţicleni vor putea să desfăşoare activităţi sportive în mai bune condiţii începând din anul şcolar viitor. Autorităţile locale s-au gândit la ei, iar pe perioada vacanţei vor amenaja un teren sintetic şi spaţii de joacă în incinta unităţii şcolare. Investiţia va fi realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local.

Noul teren sintetic se va realiza chiar în vecinătatea bazei sportive a Şcolii Gimnaziale nr.1 din Ţicleni. Autorităţile locale spun că lucrările vor fi încheiate până la începerea anului şcolar 2015-2016. "Derulăm la Şcoala Gimnazială din centrul oraşului un proiect ce vizează reabilitarea curţii, cu alei, spaţii verzi, tobogane pentru copii, dar şi un teren sintetic. Facem aceste amenajări astfel încât în data de 15 septembrie să fie gata. Gardul de la terenul sintetic îl facem cu plasă, să nu iasă mingea în stradă. Pe teren se va putea juca tenis cu piciorul, baschet, handbal şi volei. La toate şcolile şi la liceu am făcut astfel de investiţii şi ne-am gândit să beneficieze şi copiii care studiază la această şcoală de condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea activităţilor sportive", a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Lucrările de reamenajare a curţii unităţii şcolare au fost demarate de circa o săptămână. Autorităţile locale spun că investiţia este realizată din fonduri proprii. Primarul din Ţicleni spune că are planuri îndrăzneţe pentru viitor. "Toate lucrările pe care le-am derulat în oraşul Ţicleni au fost făcute cu fonduri de la bugetul local, mai puţin străzile laterale pentru care am obţinut nişte fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Mi-am propus să depăşim şi municipiul Târgu Jiu în ceea ce priveşte bazele sportive", a mai spus primarul Constantin Radu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: