Condamnare cu executare pentru Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman, în care şeful PSD, Liviu Dragnea, a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la Protecţia Copilului Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD.

Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, a fost condamnată la 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. Liviu Dragnea a fost achitat pentru instigare la fals intelectual, însă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Suspendarea executării din Dosarul Referendumului a fost anulată.

Alţi angajaţi de la DGASPC au primit pedepse cu suspendare. În ceea ce o priveşte pe Bombonia Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul, fiind sancţionată doar cu amendă de 1.000 de lei.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. 

Vizualizări: 3,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: