Condamnare pentru fiul unui polițist local

Băiatul unui agent de la Poliția Locală Târgu Jiu are mari șanse să ajungă după gratii pentru o perioadă destul de mare de timp după ce a primit o condamnare cu executare la Judecătoria Târgu Jiu. Laurențiu Dumitru Țurcanu a fost judecat pentru că în urmă cu un an nu a oprit la semnalul agenților rutieri pentru un control de rutină, ulterior dovedindu-se că nu avea nici permis și era și băut. În plus, el a refuzat să îi fie recoltate probe biologice și, ce e mai grav pentru el, este deja recidivist, mai având la activ o condamnare cu suspendare care acum a devenit una cu executare și care îl trimite în spatele gratiilor dacă verdictul dispus de judecătorii gorjeni va rămâne definitiv. „Revocă suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicată inculpatului Ţurcanu Dumitru Laurenţiu. (…) Dispune executarea de către inculpatului Ţurcanu Dumitru Laurenţiu în întregime a pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) Se adaugă pedeapsa rezultantă de un an şi 4 luni închisoare, aplicată prin prezenta sentinţă, inculpatul urmând să execute în total pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare”, a hotărât instanța.

Magistrații au dispus ca inculpatul să mai plătească statului 1000 de lei drept cheltuieli de judecată. Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat cu apel. Până acum Țurcanu a acceptat sentințele dispuse împotriva sa, nedepunând vreo contestație la vreuna dintre ele.

Pe parcursul actualului proces, tatăl inculpatului a menționat că procesul de la Târgu Jiu nu va fi unul corect mai ales că el a fost în conflict cu agentul Dumitru Leuștean, cel care l-a tras pe dreapta pe Țurcanu junior pentru a-i cere actele. În timpul judecății, agentul rutier a fost audiat și reaudiat pentru a oferi explicații cu privire la cele întâmplate în timpul acțiunii de verificare a lui Țurcanu junior, de abia după mărturiile sale fiind dispusă sentința amintită mai sus.

Vizualizări: 1,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: