Condamnare pentru un fost salariat al CE Oltenia

Condamnare cu repetiție pentru un fost gestionar al Complexului Energetic Oltenia. Ilie Berele a fost găsit vinovat, pentru a doua oară, pentru dispariția a peste 100 de tone de motorină din depozitele termocentralei de la Turceni.

Bărbatul din Turburea a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru delapidare. Este singurul inculpat găsit vinovat de instanță, ceilalți zece angajați fiind achitați pentru neglijență în serviciu.

Un asemenea verdict s-a pronunțat și în iarna lui 2018, dar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința și a dispus rejudecarea dosarului la Târgu Jiu.

„Condamnare fără acord de recunoaştere. (...) condamnă pe inculpatul Berele Ilie – la pedeapsa de 3 ani închisoare, ce se va executa în regim privativ de libertate. Deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 2.06.2015 până la data de 22.06.2015”, a decis, vineri, Judecătoria Târgu Jiu.

Sechestru pe avere

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, Sucursala Electrocentrale Turceni şi obligă inculpatul Berele Ilie la plata către partea civilă a sumei de 738.921,38 lei (din care bonuri BCF în sumă de 44.322,86)”, se mai arată în sentință.

Pentru recuperarea măcar parțială a prejudiciului, magistrații au menținut măsura sechestrului asigurător asupra averii fostului gestionar de la Turceni. Este vorba despre două autoturisme, o casă, un garaj, un teren agricol și un pătul.

În iunie 2015, Ilie Berele a fost reținut de poliție, fiind acuzat că între anii 2007-2013, când a fost gestionar la Turceni, a întocmit în fals rapoarte de necesitate pentru a acoperi lipsa din gestiune a peste 100 de tone de motorină şi bonuri valorice de peste 53.000 de lei. Ulterior, bărbatul a fost mutat pe o altă funcție.

Zece achitări. Motivul!

Ceilalți zece inculpați din acest dosar au fost achitați pentru neglijență în serviciu, fapta fiind dezincriminată de Curtea Constituțională. Este vorba de Elena Narcisa Sîrbu, Constantin Ciorei, Constantin Popescu, Andrei Cauc, Vlad Dovleac, Teodor Iloiu, Ileana Jiroveanu, Gheorghe Iriza, Ionuţ Adrian Biriboiu și Ion Gogioman.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă. Fostul gestionar are posibilitatea să o atace cu apel în termen de zece zile.

Vizualizări: 6,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: