Buget rectificat. Pierderi mult mai mari la CE Oltenia decât se estimase!

Rectificare de buget la Complexul Energetic Oltenia. Veniturile companiei au fost serios afectate în acest an, pandemia de coronavirus ducând la o scădere semnificativă a consumului de energie electrică, mai ales în prima parte a anului.

Șefii companiei au trimis deja propunea de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs către Ministerul Economiei și Energiei.

Așadar, compania energetică estimează că va înregistra pierderi de 1,13 miliarde de lei, mult mai mari față de bugetul aprobat de Guvern pe 15 aprilie. Atunci, compania prognoza o pierdere de 830 de milioane de lei.

De asemenea, CE Oltenia consideră că va produce doar 8,5 TWh energie electrică față de 11,8 TWh prognozați inițial și 13,62 milioane tone de cărbune față de estimarea de 18,4 milioane tone.

La capitolul venituri, propunerea actuală de buget este de 2,26 miliarde de lei, în scădere față de estimările inițiale de 3,53 de miliarde de lei. Pe de altă parte, cheltuielile se situează la 3,39 miliarde de lei, față de 4,36 miliarde lei, evaluarea din aprilie.

Din cauza vânzărilor slabe de energie din primăvară, asta după ce marii consumatori și-au încetat activitatea pe perioada stării de urgență, CE Oltenia a trebuit să-și trimită angajații în șomaj tehnic, prin rotație. Asta a însemnat automat pierderi pentru producătorul de energie electrică pe bază de cărbune. Iar situația s-a înrăutățit odată cu scăderea prețului la energia electrică.

Bugetul rectificat al CE Oltenia urmează să fie aprobat de Guvern.

Vizualizări: 4,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: