Lider sindical: "Suntem protejați de Legea 137". CE Oltenia cere modificarea legii

Ion Vîlceanu, liderul sindical al salariaților de la termocentrala Craiova 2, susținea zilele trecute că nu poate fi făcută externalizarea sucursalei, așa cum prevede planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, pentru că nu permite legislația în vigoare. "Suntem protejați de Legea 137/2000", susținea Vîlceanu, făcând referire la o reglementare care interzice, timp de doi ani, înstrăinarea participațiilor statului în companiile și societățile naționale.

Interesant este că săptămâna trecută, atunci când ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost la Târgu Jiu, compania a discutat propunerea de modificare a legii, în sensul în care să fie interzisă înstrăinarea acțiunilor deținute de stat, nu a participațiilor.

Compania și-a motivat propunerea prin necesitatea de a înstrăina o serie de active neoperaționale sau neexploatate, cum ar fi activele sucursalei Chișcani, Hostel Maiami, cantina de la Săcelu, cea de la Ișalnița și așa mai departe. De asemenea, ar fi vorba de active de gen biserici, cimitire, stații de epurare, diguri de protecție, drumuri, toate realizate ca urmare a strămutării unor vetre de sat din perimetrele miniere.

La această dată, în patrimoniul societății CE Oltenia se află active sociale în valoare de 68 de milioane de lei, care generează o cheltuială anuală de 4,5 milioane de lei.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia prevede externalizarea SE Craiova 2 în anul 2023, proces care ar trebui să înceapă la anul. Liderul sindical Ion Vîlceanu spunea acum câteva zile că va ataca în instanță o eventuală externalizare: "În rândul celor 530 de salariați este o stare de confuzie, când se externalizează, la anul sau peste trei ani? Oricum, Legea 173/2020 nu permite externalizări timp de doi ani. Suntem protejați de lege".

Vizualizări: 3,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: