CE Oltenia primește mai mulți bani de la stat pentru că nu e timp pentru împrumut

241,4 milioane de euro o să primească societatea Complexul Energetic Oltenia în 2021, pentru a putea cumpăra certificatele de carbon. Suma este similară cu cea primită în primăvara acestui an, banii fiind folosiți doar pe jumătate pentru certificate, restul picând tocmai bine pentru asigurarea salariilor.

Inițial, din cele 241,4 miloae de euro, suma de 62 de milioane de euro ar fi trebuit luată de companie sub formă de împrumut din bănci, restul fiind ajutor de restructurare.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, prezent săptămâna trecută la Târgu Jiu, a discutat cu administrația CE Oltenia și a constatat că nu mai este timpul necesar contractării împrumutului. “Durata obținerii unei facilități de credit cu garanție de stat, respectiv acordarea unor garanții de către Eximbank în numele și contul statului, sub forma unei scrisori de garantare, pentru achiziția certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră CO2 pentru anul 2020, este de maxim 5 luni, termen limitat de data de 30.04.2021 a conformării pentru anul 2020”, se arată într-un document discutat la ședința cu ministrul Finanțelor.

Potrivit liderilor de sindicat prezenți la întâlnire, ministrul a promis că anul viitor toată suma de 241,4 milioane de euro va fi acordată din trezorerie și se renunță la ideea împrumului de la Eximbank. (A.A.)

Vizualizări: 3,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: