Condescu cedează stadionul pentru şase milioane de euro

Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, susţine în continuare valabilitatea contractului de comodat pentru o parte din stadion dintre club şi Primăria Târgu Jiu. Pandurii are drept de folosinţă până în 2020 pentru terenurile 1, 2 şi 3 din complexul sportiv, dar îl poate ceda contra unei despăgubiri.

Compania Naţională de Investiţii şi Primăria Târgu Jiu au investit peste 20 de milioane de euro în refacerea arenei sportive de pe malul Jiului. CNI a fost informată atunci când a aprobat investiţia că obiectivul este liber de sarcini, ceea ce s-a dovedit a fi neadevărat.

Pandurii are contract de comodat pentru terenuri şi vestiare, care nu a fost denunţat de niciuna din părţi. Marin Condescu a vorbit la un post de radio despre acest contract. „Clubul Pandurii are de la primărie contract de comodat până în 2020, dar se prelungeşte cu durata cât a fost şantier, până în 2024, având toate drepturile asupra terenurilor 1, 2 şi 3. Pot să joace şi alte echipe la Târgu Jiu, dar contra cost”, a spus Condescu la Radio Omega.

Acum, principal creditor al clubului, Marin Condescu, a spus că Pandurii poate renunţa la acest contract contra unei juste despăgubiri. „Să spunem că proprietarul de drept, care este primăria, hotărăşte că vrea să desfiinţeze acest contract de comodat şi să nu mai dea stadionul Pandurilor. Foarte bine, facem o comisie, facem o expertiză pentru toate investiţiile pe care le-a făcut clubul şi v-am spus că erau de şase milioane de euro în 2013, ne despăgubesc şi le revine lor. Noi jucăm ori la Târgu Jiu contra cost, ori altundeva unde avem loc”, a mai spus Condescu.

Arena sportivă ar fi trebuit finalizată încă de anul trecut, dar este necesară o licitaţie pentru asigurarea conectării la utilităţi. Rămâne de văzut dacă va fi găsită sursa de finanţare, fiind vorba de circa două milioane de euro.

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: