Condescu: Fără Pandurii, nu ar fi avut terenurile 1, 2 şi 3 şi nici stadion modernizat

O dispută pe tema terenurilor din incinta stadionului naşte controverse care duc la interzicerea antrenamentelor echipei locale de fotbal pe propriile terenuri din baza sportivă. Terenuri pe care cei de la Pandurii le administrează în baza unui contract de comodat pe care însă primăria nu îl mai recunoaşte şi spune că ar fi fost încheiat.

Cei de la Pandurii nu spun că sunt proprietari ai terenurilor, ci doar că le-au primit în folosinţă printr-un contract de comodat. Contract încheiat pe o perioadă de 15 ani, din care cinci ani stadionul nu s-a putut folosi fiind în procedura de modernizare.

Pandurii, prin vocea fostului preşedinte Marin Condescu, cel care a şi semnat contractul şi care se ocupă acum de procesul pentru stadion, în calitate de creditor principal, susţin că acest contract nu a fost legal finalizat şi cere despăgubiri pentru dacă se doreşte renunţarea la el. „Clubul Pandurii înţelege foarte bine situaţia, proprietar al stadionului este Primăria Târgu Jiu. Dacă primăria nu doreşte să respecte contractul de comodat, care este şi acum în vigoare, pentru că nu a fost în nici un mod legal finalizat, atunci plăteşte tot ceea ce Pandurii a investit şi vor deveni bunuri administrate de dânşii, la Direcţia de Patrimoniu. Dar până atunci noi suntem şi sub protecţia Legii Insolvenţei şi nimeni nu poate să se folosească de bunurile clubului gratuit”, a spus Condescu la Radio Infinit.

Condescu este de acord şi cu varianta ca terenurile aflate în administrarea clubului Pandurii să fie închiriate, dacă o parte din bani revin clubului: „E foarte bine că se plăteşte, dar o parte din această închiriere trebuie să îi revină clubului Pandurii, pentru că acest club a investit în baza sportivă. Primăria Târgu Jiu, fără Pandurii Târgu Jiu, nu ar fi avut acum nici terenul 1, nici terenul 2 și nici terenul 3 sintetic, dar nici stadionul modernizat. Din păcate unii uită aceste lucruri care sunt evidente”.

Pandurii nu s-a opus să joace și alte echipe pe Stadionul Municipal, dar a solicitat să se ia în considerare poziţia pe care clubul a avut-o înainte de demolarea vechiului stadion, aceea de administrator al bazei sportive, poziţie la care clubul nu a mai revenit după recepţia stadionului, deşi era stipulat acest lucru prin contractul de comodat aflat încă în vigoare.

Condescu a mai precizat că Pandurii nu a spus niciodată că nu trebuie să joace şi alte echipe pe terenul de la Târgu Jiu, atâta timp cât poate suprafaţa de joc să reziste, ci doar că  cei care vin şi plătesc pentru un meci ar trebui să plătească preţul corect.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: