Consideră încheiat comodatul pentru terenurile de antrenament

În weekend au apărut neînţelegeri între Pandurii Târgu Jiu şi echipa ACS Viitorul Târgu Jiu în ceea ce priveşte terenul de antrenament de la Stadionul Municipal. Primarul Marcel Romanescu consideră încheiat contractul de comodat pentru cele două terenuri de antrenament şi susţine că în litigiu ar mai fi doar terenul de joc, de aceea a permis închirierea către echipa lui Nicolae Sarcină a terenului trei.  

Neînţelegrile pleacă de la faptul că primăria a închiriat şi altor echipe terenul pe care se antrenază echipa de tradiţie a oraşului, Pandurii Târgu Jiu. Deşi Pandurii se pregătește acolo de când există acest club, cu mici pauze în care echipa a jucat la Severin, primarul cere să se facă un program de folosire a terenurilor, astfel încât să aibă acces și cluburile private, mai bine zis clubul finanţat de Nicolae Sarcină, ACS Viitorul Târgu Jiu, mai exact fosta Energeticianul, fostă ACS Şirineasa, care sezonul trecut retrogradase în Liga 3, dar a luat în vara anului trecut locul Luceafărului Oradea din Liga 2 şi a jucat o perioadă la Severin şi apoi s-a mutat la Târgu Jiu.

Cum la Târgu Jiu aceasta nu are teren de antrenamente, primarul Marcel Romanescu a introdus un proiect de hotărâre în Consiliul Local ca orice club privat să se poată antrena pe terenul de pregătire al pandurilor contra sumei de 180 de lei. Terenul este în litigiu, şi acesta fiind prins contractul de comodat al celor de la Pandurii, dar primarul susţine că doar terenul principal poate fi revendicat de Pandurii. „Clubul Pandurii Târgu Jiu a deschis o acţiune pentru revendicarea anilor de contract pe care reprezentanţii clubului consideră că ar trebui să îi mai prelungim pe vechiul contract de comodat, pentru Stadionul Municipal, terenul principal. Pentru cele două terenuri de antrenament contractul de comodat este deja încheiat”, a spus edilul.

Romanescu nu a explicat de ce este încheiat din punctul său de vedere, ştiut fiind că Pandurii s-a antrenat la Severin cât timp a jucat acolo, respectiv trei ani, iar terenul sintetic a fost demolat încă din 2014 de fosta conducere şi refăcut în urmă cu un an jumătate de clubul Pandurii.

Pandurii nu a putut folosi aceste terenuri, iar după ce clubul a refăcut terenul sintetic, echipa s-a antrenat doar pe sintetic pentru că acolo îşi disputa meciurile oficiale, iar jucătorii erau pregătiţi pentru această suprafaţă care nu are aceleaşi caracteristici cu suprafaţa de iarbă naturală.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: