Condescu strânge 50 de milioane de euro de la mineri, energeticieni şi cluburi de fotbal

Liderul sindical Marin Condescu vrea să discute vineri cu colegii săi din minerit și energie, dar și cu șefii de cluburi din Liga I, un plan de strângere de fonduri menit să prevină reducerile de pensii şi alocaţii pentru copii. Calculele preliminare indică o colectă de fonduri de circa 50 de milioane de euro, ceea ce ar reprezenta 10% din suma care nu există la buget pentru plata integrală a salariilor şi pensiilor, liderul minerilor şi energeticienilor spunând că banii ar fi donaţi în condiţiile în care statul va continua să se reformeze.
„Noi avem 16.000 de membri în Oltenia şi ne-am manifestat solidaritatea cu românii şi în alte situaţii dificile. Am convingerea că toţi colegii mei vor fi de acord cu un asemenea gest, în urma căruia vom strânge 10 milioane de euro până la sfârşitul anului. Preşedintele Băsescu a spus că are nevoie de 500 de milioane de euro pentru a finanţa pensiile şi alocaţiile la copii, noi îl ajutăm să adune 10% din această sumă, numai să nu umble la pensiile oamenilor”, afirmă Condescu.
În calitate de preşedinte al clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu declară că va propune şi ca drepturile de televizare din Liga I din viitorul campionat de fotbal să fie donate.  De asemenea, acesta afirmă că fiecare club poate dona câte un milion de euro dacă reducere salariile fotbaliştilor cu 25%. Astfel s-ar aduna peste 40 de milioane de euro.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: