Patru din nouă sucursale Electra vor fi în Gorj

Bătălia pentru locul în care vor fi sediile diviziilor din componenţa Electra pare să se fi stins. Nu pentru că s-ar fi decis unde să fie sediile, ci pentru că la ultimele discuţii pentru stabilirea structurii organizatorice a noii companii s-a mers pe varianta eliminării diviziilor şi constituirii de sucursale.

Electra ar putea avea nouă sucursale, din care patru în Gorj. Este vorba despre sucursala minieră, care va cuprinde toate exploatările de lignit din Oltenia, aceasta urmând să aibă sediul la Târgu Jiu, acolo unde funcţionează în prezent SNLO. Celelalte trei sucursale cu sediul în Gorj vor fi: Termo Rovinari, Termo Turceni şi Hidroelectrica Târgu Jiu. Varianta luată iniţial în discuţie era aceea a organizării pe divizii, urmând ca divizia minieră să fie la Târgu Jiu. Pentru divizia termo, care urma să includă cele patru termocentrale pe lignit din Oltenia, erau luate în discuţie două variante de sedii: la Craiova sau la Turceni.

Compania Electra ar trebui să devină funcţională la 1 iulie, înfiinţarea acesteia fiind aprobată prin hotărâre de guvern. Potrivit actului normativ, producătorii de energie electrică din România vor fi reorganizaţi în două mari companii, Energetica şi Electra. Consiliul Concurenţei face în prezent verificări pentru a constata dacă noua organizare creează monopol pe piaţă. Dacă va primi avizul Consiliului Concurenţei, Electra va cuprinde cele trei complexuri energetice din Oltenia, SNLO, Nuclearelectrica şi o parte din Hidroelectrica. Sediul central al Electra va fi la Bucureşti.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: