Studenţii de la UCB s-au întâlnit cu europarlamentarii chiar la Bruxelles

Un grup de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au trăit o experienţă inedită! Tinerii au vizitat zilele trecute Parlamentul European, acolo unde au făcut cunoştinţă cu europarlamentarii români şi au asistat la o şedinţă de plen. Studenţii au avut ocazia să vadă şi cum se desfăşoară cursurile universitare în capitala Europei. 

Cei 10 studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu au mers în vizită la Parlamentul European la invitaţia europarlamentarului PDL Marian Jean Marineascu. După ce au urmărit câteva minute cum se desfăşoară o şedinţă de plen tinerii au ascultat cu mare atenţie  ce fac europarlamentarii romani pentru a le fi bine cetăţenilor. Marian Jean Marinescu a fost cel care le-a explicat că la Parlamentul European nu se doarme. „Aici se lucrează, ne ştim programul pe întreg anul, dacă nu suntem în Parlament suntem la o întâlnire tot în interes de serviciu, dar nu stăm degeaba. Sunt zile în care se pleacă şi la miezul nopţii din Parlament”, le-a povestit Marian Jean Marinescu studenţilor.

Stolojan: „Cu două diplome te ştergi la fund”

Un alt europarlamentar care a stat de vorbă cu studenţii gorjeni a fost Theodor Stolojan. El le-a explicat tinerilor că important este să termine nu zece facultăţi ci una singură, dar într-un domeniu în care au suficiente cunoştinţe pentru a putea face performanţă. „Cei care fac două sau trei facultăţi le fac degeaba, se şterg la fund cu diplomele şi asta pentru că un român nu poate fi economist şi jurist în acelaşi timp. Tinerii trebuie să se gândească bine înainte de a se înscrie la o facultate. Degeaba un roman are atât diplomă de inginer cât şi de economist dacă habar nu are cu ce se mănâncă aceste două meserii şi face facultate doar de dragul părinţilor sau eu ştiu pentru că nu au mai fost locuri în altă parte”, a spus acesta.

Tinerii au aflat de la Teodor Stolojan şi cum stă România din punct de vedere financiar. „Creşterea economică în România pe anul 2010 este 0 şi s-ar putea să fie şi mai mică”, a spus Theodor Stolojan.

Studenţii au rămas impresionaţi

Pe lângă Parlamentul European cei 10 studenţi au vizitat  şi Universitatea Bruxelles, au asistat chiar şi la un curs şi au rămas impresionaţi de ceea ce au văzut. Studenţii gorjeni au fost la prima experienţă de acest gen. „Este o ocazie unică, o experienţă deosebită şi sper din tot sufletul să ne reîntoarcem”, a spus Alexandra Mănescu studentă la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. „A fost frumos pentru că am cunoscut oameni importanţi precum Marian Jean Marinescu, Elena Băsescu şi Theodor Stolojan. Aceşti oamenii ne-au demonstrat că ei lucrează în interesul cetăţeanului şi nu pierd timpul degeaba la Parlament”, a spus studenta Mihaela Ciorei. Studenţii au fost însoţiţi la Bruxelles de un cadru universitar şi de preşedinta organizaţiei de femei PDL Gorj, Maria Moţa.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: