Pensionarii, lăsaţi baltă chiar de liderul lor

De-a râsul plânsul ieri în centrul oraşului, unde pensionarii au venit cu zecile pentru a protesta împotriva deciziei de reducere a pensiilor, marele absent al zilei fiind chiar liderul lor, Petre Rădulescu. Acesta şi-a abandonat oamenii, neinteresându-se de posibila autorizare a mitingului, supărarea pensionarilor fiind şi aceea că liderul lor le-a trântit telefonul în nas atunci când i-au cerut socoteală pentru că i-a lăsat de izbelişte în centrul oraşului. Liderul respectiv nici măcar nu a venit în piaţă, de teamă să nu fie huiduit de oamenii pe care îi „reprezintă”, dar şi să nu fie amendat de Poliţie pentru participare la o acţiune de protest neautorizată.

Şeful Ligii Pensionarilor din Gorj, Petre Rădulescu, a fost aşteptat vreo două ore de către colegii săi de suferinţă. Acesta nu a venit însă în mijlocul vârstnicilor strânşi în piaţă, el nedorind nici să vorbească la telefon cu aceştia. Un pensionar l-a sunat pe Rădulescu şi l-a întrebat de ce nu a autorizat mitingul şi de ce nu este în mijlocul lor, liderul Ligii spunând doar că nu a avut timpul necesar, după care a precizat că nu doreşte să fie tras la răspundere, închizând telefonul. „Ce domnule, mă tragi dumneata pe mine la răspundere-! Nu a fost timp, trebuiau cinci zile ca să iau avizele”, au fost ultimele cuvinte spuse de Rădulescu la telefon, spre dezamăgirea celui care l-a sunat. „Nu avem domnule lider care să ne reprezinte. Aţi văzut cum a închis telefonul ca să îl lăsăm în pace. Lui îi dă mâna că înainte de 1989 a fost activist PCR şi acum are pensie mare, ce să caute el aici, lângă noi, că noi de abia ne ducem viaţa de zi cu zi”, a spus pensionarul care l-a sunat pe liderul mult aşteptat în piaţă.

Viitor consilier PSD?

Pensionarii s-au delimitat ulterior de Petre Rădulescu şi au continuat timp de mai bine de o oră să discute între ei despre situaţia creată de decizia Guvernului de reducere a pensiilor, supărarea cea mare rămânând totuşi la adresa liderului lor. „La televizor a ieşit liderul nostru de la Bucureşti şi a spus să venim în faţa Prefecturilor pentru că totul este aranjat, iar noi doar trebuie să ne strângem. Aici nu e nimeni, păi ce, noi avem lider-”, a spus un pensionar, care regreta moartea lui Ion Velcea, cu câteva luni în urmă, cel care era „sufletul” protestelor pensionarilor în anii trecuţi. Petre Rădulescu se pregăteşte acum de o carieră politică, el urmând să fie validat în curând ca şi consilier judeţean pe listele PSD Gorj. El ar urma să ocupe postul ce va rămâne vacant prin plecarea lui Alexandru Glomnicu la Uniunea Naţională pentru Progresul României, partid fondat la Gorj de Marius Vlaicu, un alt social-democrat care, în anii trecuţi a trebuit să renunţe la funcţia de consilier judeţean pentru ca locul lui să fie luat de reprezentantul rromilor, Nelu Pavel, aşa cum se înţelesese PSD cu partenerii săi în campania electorală.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: