Condimentul exotic care ține glicemia sub control

Există un condiment exotic care ar trebui folosit zilnic pentru că ține glicemia sub control și reglează colesterolul. Sumacul este cunoscut mai ales în bucătăria arabă, ca mirodenie și mai puțin pentru calitățile sale terapeutice. 

Condimentul se obține din fructele uscate și măcinate ale plantei de sumac. Numeroase studii efectuate de specialiști arată că sumacul este un antioxidant foarte bun. Mai mult, se pare că are o putere antioxidantă mai mare ca unor fructe și legume. Acesta poate preveni boli precum sunt diabetul zaharat, anumite tipuri de cancer și este bun în cazul bolilor cardiovasculare, după cum a informat doctorulzilei.ro.

Sumacul (Rhus coriaria) crește în Europa și în Orientul Mijlociu, la noi nefiind atât de consumat sau de cunoscut. Însă, cei care aderă la bucătăria mediteraneeană cu siguranță îl folosesc foarte des.

Specialiștii spun că acesta este indicat pacienților diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2, obezitatea sau prediabet. Mai multe studii susțin că dacă este administrat constant pentru 3 luni de zile poate să scadă nivelul glucozei din sânge dar și al colesterolului rău. 

Acest condiment are și multe substanțe cu proprietăți antiinflamatoare de aceea este bun în caz de răceală, gripă, bronșită, inflamații ale pielii. 

Vizualizări: 25,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: