Avertisment pentru fermieri: Rămâneţi fără subvenţii!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că perioada în care fermierii pot depune cererile pentru a primi subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (1 martie-15 mai) nu va fi prelungită.

„Dacă de la 1 martie începe depunerea cererilor, pe 15 mai se închid obloanele şi acest proces se încheie. Dacă vreun fermier, din diferite motive, nu reuşeşte să ajungă să depună cererile pentru a fi introduse în procesul de înregistrare, el rămâne în afara proiectului, rămâne fără subvenţii. Este obligatoriu ca fiecare fermier, care primeşte o înştiinţare de la APIA, să se prezinte în intervalul orar stabilit, pentru a nu se crea aglomeraţii şi cozi. Într-un cuvânt, să nu pierdem niciunii dintre noi timpul. Perioada de depunere a cererilor nu se prelungeşte nici cu un minut, pentru că această perioadă reglează toate perioadele care urmează, şi anume, cea de control, iar din 16 octombrie 2018 procedura de declanşare a avansurilor fermierilor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Petre Daea.

Acesta a făcut apel la primari să ofere sprijin fermierilor în depunerea cererilor. „Vreau să transmit şi primarilor din România să dea sprijin la timp fermierilor pentru ca cererile să poată fi procesate în timpul programat. Nu sunt puţini fermieri. Anul acesta am avut peste 855.000. E adevărat că numărul s-a micşorat în comparaţie cu anul trecut. Totuşi, ne trebuie 324 de tone hârtie pentru depunerea cererilor acum”, a explicat ministrul.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Cererile se depun la Centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. (A.A.)

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: