Condiții mai bune pentru pacienții oncologici

Șase fotolii de chimioterapie au fost achiziționate din bugetul propriu al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și au fost amplasate în salonul destinat internărilor de zi din cadrul Secției Oncologie. De asemenea, în sala de așteptare a secției a fost montat un dozator cu apă plată destinat pacienților oncologici.

Cu această nouă investiție, pacienții oncologici care sunt programați pentru tratamentul citostatic perfuzabil vor sta comod, în fotolii rabatabile, speciale pentru chimioterapie.

"Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 7.500 lei. Zilnic, de ședințele de chimioterapie și de monitorizarea oncologică beneficiază între 15 și 20 pacienți. Dintre aceștia, marea lor majoritatea sunt programați la ședințele de citostatice atât de necesare în tratarea acestor afecțiuni grave. O ședință de chimioterapie poate dura între 2 și 10 ore. Serviciile de spitalizare de zi sunt: evaluare biologică, administrare tratament citostatic, administrare hormonoterapie si imunoterapie etc.", au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

În județul Gorj, mii de persoane suferă de afecțiuni oncologice. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc. Mergeți la medic! Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Galerie foto



Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: