Conducerea CEO, la minister- comunicat Ministerul Energiei

Grupul de lucru Lignit din cadrul Comitetului de coordonare pentru activitatea minieră s-a reunit astăzi, 28 aprilie, la Ministerul Energiei, sub coordonarea doamnei Secretar de Stat Corina Popescu. Membrii grupului au prezentat o analiză diagnostic serioasă a situației actuale a mineritului de lignit, dar și perspectivele de dezvoltare până în 2030.
„Apreciez munca depusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia în încercarea de a construi o strategie coerenta de redresare. Laurențiu Ciobotorică și întreaga echipă vor beneficia de încredere de fiecare dată când avem date corecte și muncite pe baza cărora să se construiască un viitor stabil și profitabil pentru CEO. Suntem conștienți de presiunile permanente la care e supusă echipa de conducere și așteptăm din partea factorilor de decizie echilibru și rezistență în fața acestor situații”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.

Materialul prezentat astăzi, 28 aprilie, de membrii grupului de lucru Lignit în Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră constituie o imagine aproape completă a sectorului lignit și prefigurează o perspectivă de dezvoltare până în 2030. Au fost prezentate evoluțiile prețului de vânzare a costurilor de producție, evoluțiile producției de cărbune, evoluțiile personalului și o analiză diagnostic a activiții miniere. Obiectivul general susținut de membrii grupului Lignit este asigurarea necesarului de combustibil în proporție de 100% pentru dezvoltarea durabilă a Complexului Energetic Oltenia. Potrivit planului prezentat în Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră evoluția costului de producție a energiei până în 2030 înregistrează o tendință de scădere.

Măsurile de eficientizare propuse de membrii grupului de lucru Lignit se axează pe: concentrarea activității în perimetrele miniere cu potențial de eficiență maximă; închiderea activităților neviabile; scoaterea din funcțiune a utilajelor miniere cu performanțe scăzute; redistribuirea și redimensionarea personalului în cadrul activității miniere.

Săptămâna viitoare, membrii grupului de lucru Lignit va prezenta un material complet despre starea și perspectivele sectorului lignit.

La întâlnirea de joi, 28 aprilie, au participat: Corina Popescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului; Dana Barbu, de la DGPE din Ministerul Energiei, Laurențiu Ciobotărică, director Divizia Financiară Complexul Energetic Oltenia (CEO); Daniel Antonie, director CEO; Oprea Vasile Scorțariu, expert CEO; Constantin Bălășoiu, director CEO; Viorel Popescu, director general SC ICSITPML Craiova.

sursa: comunicat Ministerul Energiei

Vizualizări: 3,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: