Cum să îți pregătești hainele de purtat pentru sezonul rece 

A început deja numărătoarea inversă până la finalul verii și este momentul ideal să îți pregătești garderoba pentru noul anotimp. Există o serie de sfaturi și trucuri pentru sortarea, spălarea și reîmprospătarea celor mai pretențioase țesături cum sunt cele de toamnă-iarnă.


Când vine toamna este momentul în care ne luăm adio de la rochiile vaporoase de vară, cămășile de in, pantalonii scurți și sandalele în care ne-am petrecut lunile caniculare de vară și să scoatem „de la naftalină” puloverele, cardiganele și gecile mai groase. Problema este că după aproape șase luni în care au fost depozitate, hainele de purtat în sezonul rece vor avea nevoie de puțină îngrijire. Înainte de a începe să speli tot ce scoți din șifonier sau dulap, se recomandă să faci o selecție realistă. Ia la rând fiecare obiect vestimentar, verifică dacă este în stare bună, nu este rupt sau agățat, dacă îți mai vine și gândește-te bine dacă îl vei mai purta.

Donează hainele pe care nu le mai vrei dar care sunt în stare bună, iar pe cele deteriorate, du-le la un centru de reciclare. După sortare, a venit momentul să speli și să reîmprospătezi hainele rămase. Trebuie să evităm o greșeală pe care o fac foarte multe persoane, mai ales când spală articole din lână, și să avem mare grijă la alegerea programelor potrivite la mașina de spălat.

În primul rând, citește din nou etichetele și respectă cu grijă indicațiile menționate. Nimeni nu vrea să își scoată de la spălat puloverul preferat de cașmir și să își dea seama că a intrat la apă și ar mai putea fi purtat doar de un copil. Spală hainele doar la programele potrivite ale mașinii de spălat. Acestea au cicluri special create pentru nevoile fiecărei țesături, fie că vorbim despre haine de lână, geci cu puf sau alte articole de iarnă. Programele au presetate temperatura potrivită, mișcările cuvei și aportul de apă necesare pentru a oferi o curățare eficiență și blândă materialelor, fără a le deteriora. La fel de importantă este și uscarea. Pentru că lâna absoarbe foarte multă apă, este indicat ca puloverele să nu fie atârnate pentru că se vor deforma. Se recomandă să fie lăsate la uscat pe o suprafață plană sau la uscătorul de rufe, folosind programul pentru articole din lână.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: