Conducerea UM Sadu, la discuţii cu FMI

Lorin Boian, directorul UM Sadu, a vorbit despre problemele cu care se confruntă unitatea pe care o conduce. Conducerea Uzinei va purta discuţii şi cu Fondul Monetar Internaţional. Uzina are şi multe datorii, chiar de ordinul miliardelor.

Care mai este situaţia în prezent la UM Sadu, ce proiecte mai aveţi?

O să fim invitaţi săptămâna aceasta la nişte discuţii, poate chiar inclusiv cu Fondul Monetar. Discuţiile se vor baza în special pe problemele cu companiile, având în vedere datoriile.

Aţi mai reuşit să achitaţi din datoriile pe care le înregistraţi la unitatea pe care o conduceţi?

Datoriile cresc din cauza penalităţilor şi majorărilor de întârziere. Eu nu am ce face la creditele restante care îmi afectează foarte mult activitatea. Anul trecut de exemplu ne-au crescut datoriile cu 200 de miliarde de lei vechi, din care 94% din datorii sunt efectiv numai penalităţi şi majorări de întârziere la debitele restante.

Ce s-a întâmplat cu Parcul Industrial pe care doreaţi să-l înfiinţaţi pe platforma Sadu II?

Parcul industrial, aşa cum au apărut alţii prin presă şi au spus, că eu nu am mai apărut de mult timp, stă la Minister şi se învârte într-o direcţie şi alta. Iar dacă suprafaţa pe care nu o utilizăm pentru producţie, am fi reuşit să scăpăm de ea, eram chiar pe un uşor profit.

Aveţi idee care mai sunt restanţele în prezent?

Anul ăsta, la şase luni, nici nu vreau să mă uit, când n-am pe ce să mă uit, când trei luni de zile m-a afectat nenorocirea din iarnă. Nici nu fac analiză la şase luni, la nouă luni o să fac.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: