Avi Instant a pierdut procesul cu Direcţia Agricolă

Tribunalul Gorj a dat prima sentinţă în procesul dintre Avi Instant şi Direcţia Agricolă, în urmă cu circa o săptămână. Magistraţii au respins acţiunea arabilor prin care solicitau subvenţii de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Reprezentanţii societăţii se consideră neîndreptăţiţi şi spun că nu înţeleg de ce fondurile au fost considerate nelegale din moment ce expertiza a demonstrat că toate cheltuielile sunt eligibile. Mai mult, aceştia sunt siguri că vor avea câştig de cauză în urma recursului.

Avi Instant pierdut, în prima fază, procesul cu Direcţia Agricolă şi Ministerul Agriculturii. Magistraţii gorjeni au respins acţiunea  arabilor prin solicitau aproximativ 10 miliarde de lei vechi, subvenţie considerată nelegală şi de către Aurel Tomescu, fostul director al Direcţiei Agricole, care anul trecut, a refuzat semnarea documentelor. “Avi Instant a acţionat în instanţă Direcţia Agricolă şi Ministerul Agriculturii din cauză că nu şi-a primit subvenţiile prin care se acoperea o parte din creditul accesat în urmă cu câţiva ani. Instanţa a respins acţiunea prin care se solicita subvenţia de peste 9 miliarde de lei vechi, pentru anul 2011. Firma Avi Instant are posibilitatea să facă recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Nu comentăm decizia instanţelor şi lăsăm la aprecierea justiţiei să-şi facă treaba”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

Sunt siguri că vor avea câştig de cauză

Decizia Tribunalului Gorj, emisă în data de 7 iulie, i-a indignat pe arabi. Aceştia spun că vor face recurs şi că sunt siguri că vor câştiga procesul. “Această decizie a afectat imaginea justiţiei din Gorj. Vom face recurs şi vom folosi toate căile de atac. Suntem siguri că vom câştiga procesul. Nu ştim ce i-a determinat pe magistraţi să dea o asemenea hotărâre de moment ce ni s-a cerut expertiză, iar expertul a spus că toate cheltuielile sunt eligibile. Ne miră faptul că s-a făcut expertiza, iar nimeni nu a luat-o în considerare. Se pare că singurul motiv pentru care ne-au cerut-o este de a mai avea noi o altă cheltuială în plus”, a declarat Taha Al-Borayashi, reprezentantul firmei Avi Instant. Acesta a mai precizat că nu a înţeles şi nici nu va înţelege vreodată de ce li se pun beţe în roate celor care vor să investească în Gorj. “Activitate avicolă este sprijinită de stat şi este subvenţionată de întreaga Europă. Banii pe care i-am solicitat nu se duceau în buzunarul cuiva ci în investiţie. Era un domeniu alimentar pe care noi doream să-l avansăm. Aceşti bani veneau în judeţul Gorj ci nu doar la Avi Instant. Nu înţelegem pentru ce se pun atâtea piedici”, a mai precizat Taha Al- Borayashi.

PROFIL

Avi Instant SRL a fost înfiinţată în anul 2002. Compania a cumpărat în întregime activul fostei S.C. Avicola S.A. Târgu Jiu, unitate ce a fost lichidată. Avi Instant SRL este unicul producător de carne de pasăre din judeţul Gorj.

BANI

Avi Instant a înştiinţat, în anul 2009, Direcţia pentru Agricultură Gorj în legătură cu solicitarea unui credit în valoare de 3.000.000 de lei, bani necesari pentru achiziţionarea şi creşterea puilor de-o zi. Statul român, prin intermediul direcţiilor agricole, rambursează producătorilor  30 la sută din valoare creditului pentru susţinerea costurilor de producţie. Avi Instant a primit ajutor de la stat din 2005 până în 2009.

RECLAMAŢIE

Avi Instant mai figurează ca reclamant şi într-un alt dosar în care se solicită Ministerului Agriculturii aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, subvenţii din anul 2009. “Acest proces s- a amânat până în luna septembrie din cauza faptului că magistraţii au intrat în vacanţă”, a mai precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: