Conectare gratuită la internet în cinci zone din Târgu Jiu

Târgujienii, dar și turiștii care vor vrea să se relaxeze în parcurile din Târgu Jiu și în zona centrală, se vor putea conecta gratuit la internet. Primăria a încheiat un contract cu o firmă de telefonie astfel încât să le ofere cetățenilor această facilitate. Municipalitatea va trebui să plătească lunar un abonament de 150 de euro pentru fiecare instalaţie din parcuri.

 Aceste servicii de internet sunt disponibile în Parcul Central, zona centrală, Parcul de la Coloana fără Sfârșit, Parcul Debarcader și Parcul Lido. Autoritățile locale vor să promoveze în acest fel și diverse evenimente pe care le organizează, care o să apară pe telefonul mobil precum reclamele. Primarul interimar al municipiului, Aurel Popescu, a spus că are în plan să implementeze un astfel de sistem și în alte zone din oraș, după o consultare cu cetățenii. Sistemele nu sunt complet funcționale la acest moment, însă vor fi la data de 1 martie, în toate cele 5 zone, spun autorităţile.

Cei care doresc să acceseze acest serviciu vor trebui să folosească  butonul wireless de pe telefonul mobil. O să le apară o pagină a primăriei Târgu Jiu unde trebuie să introducă numărul de telefon. După introducerea acestuia, vor primi un cod cu care se vor putea avea acces la internet. După ce vor reveni în zona cu semnal nu vor mai trebui să urmeze aceşti paşi pentru că se vor putea conecta automat. Cei de la primărie, dar și operatorul de telefonie mobilă spun că numerele de telefon sunt confidenţiale.

Tinerii au spus că este un lucru bun că se vor putea conecta gratuit în aceste zone din municipiu. Cei mai în vârstă s-au arătat oarecum indiferenți.

Vizualizări: 2,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: