Conflictele se ţin lanţ la Motru. Primar: Consilierii PSD nu-l ascultă pe Cârciumaru

Scandalurile de la Motru sunt departe de a fi stinse. Deşi liderii PNL şi PSD anunţau că se vor pune la aceeaşi masă pentru a încheia circul de la primărie, lucrurile nu s-au schimbat deloc. Acum, cei doi conducători ai instituţiei se întrec în declaraţii care mai de care mai defăimătoare.

Edilul liberal de la Motru, Gigel Jianu, susţine că nu s-a stins conflictul dintre el şi Consiliul Local nici măcar după intervenţiile lui Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. Acesta din urmă s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu Jianu şi i-ar fi promis că rezolvă problema: „Nu ştiu dacă a făcut ceva şi a vorbit cu consilierii de acolo. Eu am vorbit cu dumnealui. Nu înseamnă neapărat că am apelat la un ajutor. Nu am lansat un apel SOS. Am stat de vorbă de vreo două sau trei ori cu domnul Florin Cârciumaru. Ne-am întâlnit faţă în faţă. De fiecare dată mi-a dat dreptate şi mi-a spus «Lasă, lasă, că voi vorbi eu cu ai mei». Ori nu-l ascultă pe domnul Cârciumaru, ori nu ştiu ce se întâmplă. Situaţia nu s-a schimbat deloc”, a declarat primarul Gigel Jianu.

Când doi se ceartă, pierde oraşul!

În timp ce ei se ceartă, are de pierdut oraşul. Şi o ştie şi primarul. „Proiectele importante au trecut. Că nu au trecut din prima şi a avut loc circ pe marginea lor până să treacă... Evident că acest scandal afectează şi bunul mers al oraşului. Efectele se văd, până la urmă, în oraş, iar relaţia primar-viceprimar are un impact destul de negativ dacă nu este o relaţie bună. Una este ca ambii oameni să tragă la căruţă în aceeaşi direcţie şi alta este când unul dintre ei o mai ia pe arătură. Nu îi cer să mă iubească, dar te aştepţi de la un om care a vrut să fie pe prima funcţie publică din oraş la mai multă luciditate când face câte o acţiune. Ajungi să te întrebi cum ar fi fost dacă ieşea el primar?”, s-a întrebat edilul.

Scandal pe rectificare

Viceprimarul Cosmin Morega nu a lăsat spiritele să se liniştească deloc. Dimpotrivă! L-a acuzat pe primar că vrea să ia bani de la investiţii şi să-i folosească în alte scopuri. Rectificarea bugetară va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local din această lună. „Am observat că se doreşte să se renunţe la anumite investiţii. Pentru achiziţia terenului necesar pentru parcul industrial, pentru extinderea cimitirului sau pentru reabilitarea termică a Spitalului din Motru. Şi de acolo se doreşte să se ia din bani”, este acuzaţia viceprimarului.

De partea cealaltă, primarul Gigel Jianu a ţinut să precizeze că nu vrea să renunţe la niciun proiect. „Voi mai reduce din sumele dedicate acestor proiecte pentru că este nevoie de bani şi în altă parte”, a declarat Jianu. 

Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: