Consilieri PMP și PNL, amendaţi pentru că n-au fose septice

Patru consilieri locali de la Turceni au fost amendaţi de primărie pentru că nu au fose septice pentru deversarea apei menajere. Oamenii spun că acțiunea primăriei a fost una abuzivă pentru că au fost sancționați fără o constatare în teren. Consilierii  susțin că sunt supuși unei presiuni extrem de mari de când la Turceni s-a format o nouă alianță politică, între PNL și PMP.

 Reprezentanții PNL Gorj spun că reprezentanții lor în Consiliul Local Turceni sunt persecutați de când s-a constituit noua majoritate politică. Consilierii PNL și PMP au fost amendaţi de primărie pentru că nu au fose septice. ”Întâmplător acești consilieri amendați sunt toți de la PNL și PMP, adică consilierii noii coaliţiei de la Turceni. Oamenii au fost amendați că n-au fose septice în condițiile în care nici măcar cei care i-au amendat nu au fose septice. Bineînțeles că am contestat deja în instanță amenzile și considerăm că acești oameni sunt pur și simplu persecutați”, a spus Gheorghe Pecingină, reprezentant PNL Gorj.

O mie de lei amenda

Consilierii locali susțin că inițial au fost chemați la primărie să prezinte niște documente după care li s-a transmis că o să aibă loc și verificarea în teren, numai că după câteva zile au fost amendați. ”Am primit o înștiințare de la arhitectul șef al primăriei cum că trebuie să ne prezentăm cu actele proprietăților. M-am prezentat, mi-au spus că sunt în regulă și a rămas să vină ei a doua zi în teren să vadă unde deversez apa menajeră. Le-am spus să vină, cu cea mai mare plăcere, m-au sunat în ziua respectivă, mi-au zis că nu pot să vină dar a doua zi eu m-am trezit cu nota de constatare și proces verbal. Eu deversez apa într-o canalizare veche a blocurilor, nu deversez nici în şanţ și nicăieri. Am fost amendat cu o mie de lei, am și contestat amenda. Cred că sunt presiuni din cauza majorității”, a spus Ion Boboc, consilier PMP. Acesta spune că a încercat să facă un contract cu primăria, dar nu există bază legală.

Primarul Cristina Cilibiu a declarat că abia s-a întors din concediu și că va verifica și ea situația să vadă dacă s-a procedat sau nu corect. ”O să văd ce s-a întâmplat, doar ce m-am întors din concediu. Știu că au fost amendați dar o să luăm legătura cu birourile de specialitate și o să vedem. Pe raza orașului Turceni există canalizare”, a spus Cristina Cilibiu, primarul Turceni. Reprezentanții PNL Gorj cred că miza acestor presiuni este postul de viceprimar pe care PSD riscă să-l piardă acum cu noua majoritatea PNL-PMP.

Vizualizări: 5,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: