Consiliul Judeţean extinde Biblioteca „Christian Tell”

Consiliul Judeţean Gorj va extinde şi va reabilita Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”. Actuala clădire va fi mansardată, în spaţiul cel nou urmând să fie amenajată sala de lectură şi o sală de cursuri. Investiţia se ridică la peste 2 milioane de lei, lucrările vor fi realizate în primăvară, cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Proiectul de investiţie prevede şi montarea unei instalaţii de detecţie şi avertizare incendiu, precum şi a unui sistem de detecţie şi avertizare efracţie.

 Consiliul Judeţean Gorj a scos la licitaţie proiectul de investiţie „Extindere prin mansardare şi înlocuire tâmplărie din lemn la Biblioteca Judeţeană Christian Tell”. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.267.342 de lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 13 februarie, ora 15:00.

Lucrările de bază necesare pentru realizarea obiectivului de investiţie sunt: lucrări de deviere reţele utilităţi (electrice, telecomunicaţii etc.), lucrări de arhitectură la corpul A şi corpul B, lucrări de structură la corpurile A şi B, instalaţie de detecţie şi avertizare incendiu, instalaţie de transmisie de date (internet), instalaţie de detecţie şi avertizare efracţie, instalaţii sanitare, alimentare cu apă, canalizare menajeră, instalaţii termice, instalaţii electrice.

„Conducerea Bibliotecii Judeţene Christian Tell şi-a manifestat intenţia de a executa lucrări de consolidare şi restaurare a imobilului monument istoric, corpul A, şi efectuarea unor ample lucrări de refuncţionalizare a podului, prin amenajarea unor spaţii absolut necesare activităţii specifice bibliotecii pentru ambele corpuri, respectiv A şi B. Până în prezent, obiectul lucrărilor de întreţinere a constat din zugrăveli interioare şi amenajarea spaţiilor existente, potrivit nevoilor specifice desfăşurării activităţii de documentare de specialitate şi refacerea învelitoarelor”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Termenul de finalizare a lucrărilor este de finalizare a lucrărilor este de 20 de luni.

CITITORI

În momentul de faţă, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, sunt înregistraţi peste 8000 de cititori. În spaţiul actual funcţionează serviciile de consultare pe loc a documentelor, la sala de lectură „Mihai Eminescu“, alături de serviciile de împrumut la Secţia Beletristică şi Secţia Domenii. Din anul 2011, în cadrul sălii de lectură funcţionează Centrul cu Acces Public la calculatoare şi internet dotat prin Programul Biblionet.

Vizualizări: 399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: