Işfan vrea anchetă pentru sporul de calculator din şcoli

 Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, a declarat vineri la Radio Infinit că a respectat legea în momentul în care a decis să le taie salariaţilor din învăţământ sporul de condiţii periculoase sau vătămătoare. Ișfan a cerut organelor de cercetare să verifice dacă acest spor este acordat în condiții legale. Este practic un spor pentru utilizarea calculatorului, primit de directori, contabili, secretari, informaticieni.

 Potrivit inspectorului general Ion Ișfan, în județul Gorj un număr de 300 de salariaţi din învăţământ ar beneficia de acest spor. Este vorba despre secretarii, contabilii şi informaticienii din unităţile școlare. Ișfan susține că sporul s-a încasat ilegal până acum și că sunt unii salariaţi care nu înțeleg că trebuie să respecte legea. ”Nu am decis eu tăierea sporului de condiţii periculoase și vătămătoare, legea a decis în acest fel. Toate școlile din județul Gorj trebuie să respecte legea și legislația școlară. E vorba de doar 300 de persoane care nu înțeleg încă că trebuie să respecte legea, sper să se sesizeze și organele competente, organele de cercetare să verifice dacă aceşti colegi ai mei respectă sau nu respectă legea”, a declarat Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj.

Acesta s-a legat de altfel și de unele colegii din Târgu Jiu care nu plătesc aceste sporuri, pentru a se încadra în buget. ”Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” și alte școli mari din județ nu plătesc acest spor pentru că este obligatoriu să te încadrezi în banii pe care îi ai ca unitate de învățământ, în buget. Este un spor care se acordă doar în condițiile în care bugetul unităţii de învăţământ permite acest lucru”, a spus Ișfan.

Șeful ISJ Gorj a emis pe 25 ianuarie 2017 o decizie prin care anunță unitățile de învăţământ că nu mai au voie să acorde acest spor de condiţii periculoase sau vătămătoare, spor care este de până la 15% din salariu de bază.  

Vizualizări: 1,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: