Site-urile primăriilor din Gorj, neactualizate de ani buni

Puţine primării din Gorj respectă legea în ceea ce priveşte publicarea hotărârilor de Consiliu Local sau proceselor verbale ale şedinţelor, pe site-urile proprii. Nu mai vorbim de localităţile unde sunt primari noi. Sunt cazuri, şi nu puţine, în care pe paginile oficiale ale primăriilor figurează ca primar tot foştii primari. Responsabilii din primării invocă fel de fel de scuze pentru faptul că nu se conformează cu prevederile legale sau pentru neactualizarea site-urilor.

 Administraţiile publice locale sunt obligate să actualizeze site-urile proprii, să publice hotărârile de Consiliu Local, dar și alte documente de interes public. Numai că în Gorj această obligaţie nu este respectată de multe dintre primării. Sunt situaţii în care site-urile acestora nu au mai fost actualizate de ani de zile. Mai sunt şi cazuri în care primăriile nu au nici măcar site. Pe site-ul primăriei Alimpești, spre exemplu, figurează la primar tot Elena Mosor, care nu mai este primar din iunie 2016. Ultima actualizare a site-ului a fost în decembrie anul trecut, însă documente nu au mai fost încărcate pe pagina virtuală din 2014. Dan Florea, actualul primar de la Alimpești, a spus că nu știa despre această obligativitate, dar că va lua măsuri. "Un site al primăriei? Este, pe centrul de turism al comunei. Nu am avut în vedere că site-ul nu a fost actualizat, nu mi-am dat seama, dar le reactualizăm fără nicio problemă", a spus primarul din Alimpești.

Aceași problemă este și cu site-ul primăriei Stejari. La primar apare Ștefan Lupu, fostul șef al comunei. Actualul primar are și o explicație pentru faptul că pagina primăriei nu a fost actualizată. "Primăria nu are site. Avem unul, dar nu mai știm parola la el. Nu mai știm cine l-a făcut. Ar fi o firmă din Cluj. Au venit pe aici, au mâncat, au băut, au luat banii și au plecat. Cu siguranță vom realiza un site așa cum trebuie. Chiar discutasem cu secretarul vis-a-vis de acest site pentru că ne este și necesar, și util", a spus Robert Păiuși, primarul comunei Stejari.

Mai sunt primării unde informaţiile nu au fost actualizate. Arcani, Bolboși, Crasna sau Hurezani sunt doar câteva dintre acestea. Sunt și primării care nu figurează ca având un site propriu, precum Borăscu sau Berlești. Primăria Brănești are site, dar în afară de prezentarea generală a comunei nicio altă informație utilă nu poți afla de pe pagina virtuală. Poți afla însă că primarul face parte din Consiliul Local.

Primăria orașului Turceni nu are un site oficial, însă pe o pagină de internet, care pare a fi un fel de site al primăriei, se arată că Turceniul este comună.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: