Consiliul Județean Gorj a alocat un milion de lei pentru sport. Cine a primit banii

Consiliul Județean Gorj are șanse mici să se mai implice într-un alt proiect sportiv la Târgu Jiu. Deja, finanțează cu 500 de mii de lei echipa de handbal a Universității „Constantin Brâncuși”, iar alți 500 de mii de lei merg spre activitatea Centrului de Copii și Juniori al clubului Pandurii. Primarul Marcel Romanescu a propus pornirea unui proiect sportiv de la zero și vrea să atragă cât mai mulți oameni de afaceri care să investească în sport.

Asociații de la clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu s-au pus la aceeași masă pentru a discuta soarta sportului gorjen, însă nu a fost luată nicio decizie. „Am avut o discuție în ceea ce privește activitatea sportivă la nivelul județului Gorj. Eu i-am comunicat domnului Romanescu faptul că, deocamdată, noi finanțăm două cluburi. Consiliul Județean Gorj finanțează partea activității de handbal prin Universitatea «Constantin Brâncuși». Avem acordul de finanțare semnat. Am alocat 500 de mii de lei echipei de handbal. De asemenea, prin hotărâre de Consiliu Județean, am alocat alți 500 de mii de lei către Centrul de Copii și Juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu. Un nou club este o discuție foarte importantă, un subiect care trebuie analizat cu atenție. Consiliul Județean, prin intermediul consilierilor județeni, cu siguranță se va implica în activitatea sportivă la nivelul județului Gorj”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

La Pandurii Târgu Jiu mai cotizează și Primăria Târgu Jiu. Pe lista de asociați mai sunt Complexul Energetic Oltenia, care nu mai finanțează echipa de mai bine de un an, Artego, care a anunțat că va renunța la sponsorizare din cauza lipsei rezultatelor echipei de fotbal, și USMO, care, de altfel, încă nu a virat niciun leu în conturile clubului. Rămâne de văzut cât va mai supraviețui clubul, deja înglodat în datorii.

Vizualizări: 1,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: