Falimentul Pandurilor oprește orice finanțare publică pentru sportul gorjean

Vestea că administratorul judiciar de la Pandurii a cerut în instanță falimentul clubului de fotbal l-a făcut pe Marin Condescu să vorbească despre consecințe mai puțin știute ale unui astfel de demers. Pe lângă faptul că principalul creditor al clubului susține că nu sunt motive pentru o astfel de solicitare, acesta afirmă și că orice finanțare de acum încolo din partea autorităților județene sau locale ar fi strict interzisă.

Conform lui Condescu, nici Consiliul Local Târgu Jiu și nici Consiliul Județean Gorj nu vor mai putea finanța vreun club sportiv dacă banii dați până acum de aceste instituții au ajuns la trei echipe care au dat faliment. Până acum, echipele de baschet și handbal deja au avut această soartă, iar liderul sindical face tot ce e posibil pentru a preveni un dezastru la fotbal.

„Cred că domnii consilieri, atât din Consiliul Județean, cât și din cel Local, au atâta înțelepciune să își dea seama că două entități pe care le-au finanțat sunt deja în faliment. Mă refer la handbal și baschet, iar falimentul fotbalului le va interzice să mai finanțeze vreo altă activitate. Este o lege în vigoare în acest sens și eu cred că două falimente sunt de ajuns în domeniul sportiv. Toți cei care vântură ideea falimentului pentru a fi adusă o altă echipă la Târgu Jiu nu știu despre ce vorbesc. Și în faliment Pandurii va încasa bani pentru bunurile pe care le are. Creditorii, printre care mă număr și eu, pot adopta o poziție pasivă, de încasare a banilor pe bunurile de care clubul dispune. Asta se poate întâmpla, desigur, în 2-3 ani, nu imediat, dar noi dorim fotbal la Târgu Jiu, nu bunuri vândute la licitație”, spune Marin Condescu.

Cine se va putea îmbogăţi

Principalul creditor al clubului reafirmă că patrimoniul actual al echipei depășește valoarea datoriilor cu care Pandurii a intrat în insolvență. Asta înseamnă că vânzarea bunurilor poate scoate clubul inclusiv din insolvență. „Eu i-am comunicat administratorului judiciar valoarea bunurilor pe care le avem, luând valoarea de inventar a acestora. Avem terenul principal de pe Stadionul Municipal, care, odată cu construirea tribunelor, care aparțin tot Pandurilor, îi crește valoarea. Avem terenul 2 și 3, terenurile sintetice de la Motru și Rovinari, sunt bunuri ce pot fi scoase la vânzare. Dacă clubul intră în faliment este o măsură care îl va îmbogăți pe cel ce va fi numit să administreze falimentul Pandurilor”, susține Marin Condescu.

Vizualizări: 3,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: