Consiliul Județean Gorj a dat bani pentru trei spitale

Trei spitale din județul Gorj vor primi bani din conturile Consiliului Județean Gorj. Este vorba despre spitalul suport pentru Covid, cel de la Târgu-Cărbunești, de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și de cel de la Dobrița. Cei mai mulți bani au fost alocați pentru ca unitățile medicale să cumpere echipamente de protecție de folos medicilor și pacienților în lupta cu noul tip de coronavirus.

La spitalul din Dobrița, se vor face reparații urgente. În timp ce pentru spitalul din Târgu-Cărbunești, vor vira autoritățile județene 130 de mii de lei. „Din bugetul propriu, vom aloca bani pentru cele două spitale. La Dobrița, pentru reparații care trebuie efectuate în regim de urgență. Pentru Primăria Orașului Târgu-Cărbunești, 130 de mii de lei, ca și sumă necesară cofinanțării de 10% către Spitalul Târgu-Cărbunești. Este necesară această sumă pentru că nu aveau toate fondurile necesare. Primăria avea prevăzută o sumă de 150 de mii de lei. Suma necesară pentru cofinanțare este de 280 de mii și a trebuit să intervenim din fondul de urgență ca spitalul să beneficieze de o sumă globală de 2,8 milioane de lei pentru achiziția de echipamente pentru combaterea coronavirusului și nu numai”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la Tele3.

Spitalul din Târgu Jiu va primi, în aceste zile, 1,2 milioane de lei, donație de la o compania Nuclearelectrica. „1,2 milioane de lei provin dintr-o donație a Nuclearelectrica. Acești bani vor intra în bugetul spitalului pentru a putea fi folosiți pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru combaterea coronavirusului”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: