Zece milioane de lei pentru un colegiu din Gorj

Contract semnat pentru reabilitarea şi dotarea unui liceu din Gorj. Proiectul se ridică la circa 10,5 milioane de lei, bani europeni. Este vorba de Colegiul Tehnic Motru.

În total, optsprezece contracte de finanţare, în valoare de aproape 200 de milioane de lei, au fost semnate, miercuri, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Avem nevoie de o creştere a turaţiei motoarelor pentru implementarea investiţiilor pe bani de la buget, dar mai ales pe bani europeni, în localităţile din România. Personalul implicat din MLPDA lucrează pentru a accelera ritmul în care sunt semnate şi evaluate proiectele şi aştept şi din partea beneficiarilor să implementeze rapid şi corect aceste proiecte, care au menirea de a aduce bunăstare comunităţilor locale. În contextul pandemiei COVID-19, trebuie să asigurăm o continuitate în derularea investiţiilor şi să menţinem munca pe şantiere”, a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan.

Istoria liceului din municipiul Motru se leagă de începuturile acestei așezări. Liceul a fost înființat în anul 1967, sub impactul unei puternice industrializări a zonei în domeniul extracției cărbunelui.

În anul 2000, liceul devine Colegiul Tehnic Motru, aici fiind formați elevi în domeniile economic, administrație publică, protecția mediului, operator tehnică de calcul, electronică și automatizări, industrie alimentară, textile, construcții sau mecanică.

În acest an, autoritățile locale au reușit să reabiliteze sala de sport a colegiului. Lucrările au fost realizate cu bani de la bugetul local, investiția ridicându-se la circa 400 de mii de lei.

Vizualizări: 3,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: