Construirea unui parc fotovoltaic, blocată de consilierii locali. Motivul!

Consilierii locali din comuna Bolboși au blocat o investiție benefică pentru unitatea administrativ teritorială. Este vorba de construirea unui parc de panouri fotovoltaice care trebuia realizat de o firmă din Craiova, iar motivul pentru care aleși locali s-au impus este unul incredibil: puținii cetățeni care mai au animale nu vor mai avea unde să le pască.


 


Firma din Craiova voia să construiască parcul de panouri fotovoltaice în satul Ohaba, mai exact pe o mică parte din izlazul comunal. Societatea începuse demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare însă investiția a fost stopată de votul consilierilor locali.

În contextul în care prețul energiei electrice a crescut foarte mult, energia verde a devenit foarte rentabilă, însă acest lucru nu a fost înțeles de aleșii care au votat împotriva acestei alternative energetice.

”Am vrut să facem un lucru bun, dar s-au opus consilierii. Nu au înțeles importanța acestui parc și nu au vrut să concesionăm trei hectare de teren firmei care urma să realizeze panourile fotovoltaice. Pentru noi ca unitate administrativ teritorială era o mare realizare pentru că deveneam independenți energetic, nu mai plăteam pentru iluminatul public dar și pentru energia consumată în școli, primăria și în restul unităților publice, dar asta este. Plus că firma putea oferii consultanță gratuită și cetățenilor care vroiau să-și monteze aceste panouri în gospodării, iar primăria încasa bani din impozit și concesiune”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din Bolboși.

Consilierii locali au refuzat investiția în energie verde pentru că animalele nu mai au unde să pască. ”Consilierii au spus că mai sunt cetățeni care au văcuțe și nu au unde să le pască dacă ocupăm izlazul cu panouri, dar era doar o mică parte din izlaz. Nu au fost de acord cu acestea și că sunt în centrul comunei. Problema este că acum nici nu mai sunt animale cum erau o dată. Mai sunt câțiva cetățeni care mai au, și eu nu vreau să-i descurajez dar era loc suficient și pentru a putea hrănii animalele pe izlaz”, a mai adăugat Viorel Rotaru.

Vizualizări: 4,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: